Home > Agenda > INGU – Terry von Gunzburg

INGU – Terry von Gunzburg

Lux

Reală inspirație, o întreagă filozofie bazată pe raritate, excelență și integritate. Tot ce este creat cu inima și cu sufletul, cum spun francezii „savoire-faire“. Luxul nu înseamnă mulți bani sau etichetă, ci semnătura expertizei și know-how-ului. Implicare de calitate impecabilă.

Medicină

Nu poți să fii frumos și radios dacă nu te preocupă starea de sănătate. Medicina a avut o mare influență asupra cercetărilor mele, m-a ajutat să înțeleg perfect cum funcționează epiderma, să-i înțeleg procesele. Åžtiu cum să interferez cu știința, pot să spun că am un creier științific.

Frumusețe

Frumusețea este o datorie față de propria persoană. Reflectă ceea ce ești, dar și temerile interioare, frumusețea exterioară este ceea ce arăți lumii, „grădina secretă“, sufletul tău, ea trebuie să rămână neatinsă.

Creativitate

Să vezi o floare și să o transformi într-o cremă. Să pornești de la textura unui material și să creezi o pudră. Să ai capacitatea de a vedea dincolo de ceea ce vezi sau simți și să transformi. Este ceva ce ai în gene și te face să vezi lucruri pe care alții nu le văd. Creierul și curiozitatea pe „on“, pasiune. Viața mea.

Touche eclat

Pentru mine, Premiul Nobel. Nici nu mi-am imaginat în 1992, când l-am creat, că va fi un succes atât de mare. De fapt, reprezintă combinația pe care o făceam pentru mine, ca make-up artist. O picătură de moisturizer, lo­țiu­ne hidratantă și fond de ten, amestecate, se aplică cu pensula plată. Eu am in­ventat conceptul de „glow“, adică luminozitate, look sănătos.

Fructe roșii și flori negre

Când aveam 5 ani, striveam cireșele pe care mi le dădea mama, le întindeam pe față, pu­neam apoi petale de trandafir și pretindeam că sunt fardată. Regimul meu personal de frumusețe, dar și cea mai bună sursă de antioxidanți din in­gredienți activi. Soțul meu lucrează în do­meniul cercetării cancerului și au des­coperit o moleculă fantastică extrasă din fructe și flori roșii și negre ce ajută la protejarea de factori externi a celulelor, dar previne și me­lanomul. Reprezintă cel mai bun mod de a proteja vasele de sânge, iar by Terry a folosit pentru prima dată aceste extracte în produse de frumusețe și avem patent. Pentru mine, nu sunt doar fructe cu gust bun, ci primul pas în lumea frumuseții.

Fețe de masă

Sunt obsedată de fețe de masă. Am creat o linie pentru casă, îmi place să transform lu­cruri sau țesături vechi, este pasiunea mea. Îmi place să aranjez masa pentru familia mea. Când eram tânără și nu aveam prea mulți bani, fetele mele aveau întotdeauna masa așezată perfect, chiar dacă în farfurie era doar mâncare congelată. Iar spre bucuria mea, ele își amintesc și acum cu plăcere acele vremuri.

Pantofii

Obsesie, chiar nebunie. De exemplu, acum am în bagaj doar câteva haine, în schimb am 5 perechi de pantofi doar în geanta de mână, pentru 2 zile cât stau la București.

Culoare

Pasiune. Mi s-a spus că am „ochiul absolut“, adică, la fel ca și un muzician care distinge toate notele, eu văd într-o culoare absolut toate diferențele de ton. Am știința culorii și pot să declin orice culoare. De aceea, presa m-a numit „Guru of colour“. Ador să amestec culori vibrante. Ochii mei văd culorile în trei dimensiuni, am o lume nebună, dar îmi place.

Pasquale Bruni

Bijuterii de lux. Partenerul meu. Virginia, fiica lui, creează niște bijuterii masive spectaculoase, cu detalii rafinate, ca și produsele mele. Avem împreună un proiect pentru Crăciunul viitor, ambalaje spectaculoase pentru produse cosmetice-bijuterii. Asta stă în spatele luxului, depășirea oricărei limite a expresiei.

Haute Couleur

Haute-couture din modă. Laboratorul meu în care-mi imaginez lucruri nebunești pentru realizarea cărora nu contează banii, timpul sau culoarea. Expresie fără limită. La fiecare 8 săptămâni creez ceva nou, un ruj sau un fond de ten, care este limitat la 12 ediții și se vinde înainte de a fi lansat oficial.

Sur mesure

Primul pas al Haute Couleur. Vin femei din toate colțurile lumii pentru colecția lor personală făcută de mână, inscripționată cu numele lor. Este personalizată în urma unei analize a pielii și bineînțeles ținând cont de dorințele clientei. De exemplu, acum 10 ani, am creat pentru o persoană foarte importantă din California o nuanță de ruj pe care îl purta de 25 de ani. Rujul pe care îl folosea la momentul respectiv era foarte vechi, avea un miros îngrozitor, dar nu putea să poarte decât acea nuanță de roșu. Åži împreună cu furnizorii mei, am creat niște pigmenți care, combinați, au dus la culoarea pe care o dorea. Am lucrat 6 luni, am creat mii de mostre, bineînțeles a plătit acest efort. În acest mo­ment, la Paris, am 5.000 de culori ­di­ferite pe care le țin sub cheie. Asta înseamnă Sur mesure, fantezie nebună.

Artă

La 20 de ani, imediat cum am început să câștig bani, mi-am cumpărat o jachetă YSL, mi-a luat 6 luni să o plătesc, e adevărat. Sunt ca o dependentă de jocuri de noroc. Arta pentru mine înseamnă alegerile extraordi­nare pe care le-am făcut, persoanele sen­za­ționale pe care le-am cunoscut, artiștii tineri pe care i-am susținut, o sursă ­inepui­zabilă de inspirație.

Vogue – prima ședință foto din viață

Aveam 19 ani, făcusem cursuri de machiaj pentru a-mi umple timpul în vacanțe, vroiam să fac ceva distractiv. Am fost ­tri­misă la această ședință foto și nu am avut ce să fac, a trebuit să duc totul la bun sfârșit. Nu a fost un act de curaj, ci de inconștiență; dacă era să fiu conștientă, probabil că nu o făceam niciodată. Faptul că primul meu job ca make-up artist a fost Vogue mi-a impus niște standarde foarte ridicate în profesie. Când începi așa, nu îți poți îngădui să greșești.

Photoshop

Pe vremea mea, totul se făcea cu pensula și nu îți era permis să greșești. Tot machiajul trebuia să fie perfect. Nu aveai nicio șansă să lucrezi cu fotografi mari, cum este Bettina Rheims sau Helmut Newton, dacă dădeai greș. Acum, cu Photoshop-ul, make-up ar­tiștii își permit să mai greșească, se co­rec­tează în calculator, nu mai sunt per­fecțio­niști așa cum eram noi. Nu spun că nu este bine, Photoshop-ul îți dă posibilitatea să creezi o mulțime de lucruri nebunești, dar este mult mai ușor.

Femeia

Mă inspiră, creez pentru ele, aș vrea să le știu independente, dar să rămână femei, nu să se transforme în bărbați deghizați, să fie diferite de ei, pentru că, slavă Domnului, suntem diferiți. Nu vreau să-și dorească ega­litatea pentru că bărbații au o latură… prostuță. Femeile au mai multe de exprimat și asta se datorează faptului că noi trebuie să facem tot, dar să fim și glamour, zâmbitoare și, dacă se poate, sexy. Aș vrea ca fiecare femeie să aibă parte de 5 minute doar pentru ea, în fiecare dimineață, atunci când aplică Baume de rose by Terry și să îl considere buchetul perfect de trandafiri pe care niciun bărbat pe lumea asta nu i l-ar dărui.

Fericire

E în genele mele, este esențială pentru mine. Cred că fericirea poate fi provocată, chiar dacă ai o viață grea. Înseamnă să vezi partea plină a paharului. Să fii optimist, așa cum sunt și eu.

Familia

Baza, echilibrul meu, nu pot trăi fără ea, nu pot să-mi imaginez viața fără ea. Puțin mai devreme vorbeam cu fiul meu la telefon, are 11 ani, și am repetat împreună un discurs de 10 minute pe care trebuie să-l susțină la școală. Chiar dacă sunt plecată, vorbesc cu ei în fiecare zi, chiar de mai multe ori. Soțul meu este primul meu susținător, am 4 copii, fata cea mare lucrează cu mine, sora mea a fost partenera mea și am creat împreună brandul Nuxe. Părinții mei, prietenii mei, aerul meu, dragostea mea.

Trandafirii

Sunt plini de viață, dacă ne uităm cu lupa la petalele de trandafiri, observăm ramificații care seamănă cu vasele de sânge. Lucrez cu ei în fiecare zi. Culoarea din produsele mele vine din petale culese dimineața, proaspete și intense. Sunt uscate și pisate, după care sunt transformate în pigmenți. Suntem singurii care am transformat cea mai romantică floare în cea mai patentată tehnologie.

Carita

Prima mea șansă. Surorile Carita erau niște femei fantastice, ele au inventat uscătorul de păr, deși nu știe foarte multă lume. Au dat libertate părului. De la ele am învățat cum să aplic produsele și ce înseamnă luminozitatea. Am învățat împreună cu ele cum să creez „glow“, strălucire, în loc să acopăr. Am aflat că sprâncenele au o arhitectură după ce au trimis-o pe Rachel Welsh înapoi în studioul meu pentru a corecta linia sprân­cenelor. Mentorii mei.

Yves Saint Laurent

Maestrul meu în materie de culoare. De la el am învățat ce înseamnă stil, sensul cuvântului chic, echilibrul perfect al culorilor. Nu pot să vorbesc despre el fără să-mi dea la­crimile, a fost ca și familia mea, mi-a dat foarte mult. Sper că i-am dat și eu măcar pu­țin înapoi, ca persoană. A fost dragoste ade­vărată, de aceea nu am putut să lucrez cu Tom Ford, nu am putut să contrazic creația lui Yves Saint Laurent. Pur și simplu nu am putut să fac lucrul ăsta.

România

Descoperire. Trebuie să spun cu umilință că nu mă așteptam la așa o țară plină de viață, energie, potențial, de oameni curajoși și in­teligenți. Trebuie să fiți foarte mândri de asta. Pentru mine, România este, poate, cea mai bună piață, femeile de aici sunt stilate și îmi place la ele combinația de trăsături latine și nord-europene.

Articole asemanatoare
frumusețe
7 secrete de infrumusetare pe care le poti pune azi in aplicare (P)
cărți captivante
Cărți captivante de citit acasă
rutina de îngrijire a pielii
De ce este important să pui „pe pauză” rutina de îngrijire a pielii cel puțin o dată pe lună
Christian Louboutin
De ce pantofii Christian Louboutin au talpă roșie

Comenteaza acest articol

INGU – Terry von Gunzburg

by realitatea   6 min
0