Tabu
Image default
lifestyle

INTERVIU TABU.RO: Colleen Atwood, designer-ul de costume la Alice în Å¢ara Minunilor

1. Cum ați abordat "Alice in Wonderland" având în vedere că povestea se derulează în mai multe lumi paralele?

A fost un proces în trei etape. Prima, a trebuit să creez lumea reală a lui Alice în epoca victoriană. A doua, să creez costumele pentru Wonderland și locuitorii săi. Și a treia, am contribuit la crearea personajelor animate.

2. Ce v-a inspirat atunci când ați creat costumele?

În cazul lui Alice am fost inspirată în primul rând de costumele victoriene și îl consider un tribut pentru cei doi mari ilustratori, Arthur Rackman și John Tenniel. Odată ce Alice trece în Wonderland, foarte mult din film devine de inspirație Tim Burton. În cazul lui Johnny Depp, Pălărierul Nebun, ne-am inspirat din schița costumului unui pălărier din 1860, am făcut câteva cercetări și am aflat că la împăslire se folosea mercur care era extrem de toxic pentru mintea bărbaților și distrugea și părul. În cazul Red Queen, interpretată de Helena Bonham Carter, a fost o adevărată încercare pentru că este un personaj special. Trupul ei urma să rămână la fel, dar capul urma să aibe diferite mărimi. Așa că am creat un colier de organza care îi făcea gâtul mai lung și mai subțire. White Queen este versiunea Beverly Hills a Red Queen, dar, în același timp am vrut să îi dau o notă care să o facă să pară un fel de vrăjitoarea cea bună.

3. Cum ați reușit să creați aceste costume fără a exagera, fără a le face să arate nerealist?

Fiecare detaliu, fiecare nasture, fiecare cusătură a fost executată ca pentru un costum real. În plus, Tim și-a dorit ca între lumea animată și cea reală să nu existe nicio diferență.  

ARTICOLE SIMILARE

Imaginile care au ȘOCAT America: “Băieții ÎNSĂRCINAȚI”

Bar Rafaeli nu suportă femeile slabe în bikini

realitatea

Eva Herzigova și-a pierdut formele – FOTO

realitatea

CULINAR TABU: Supă de toamnă

realitatea

Toti copiii lui Adrian Mutu s-au reunit!

AUR la Olimpiada de la Londra! CAROL NOVAK triumfa la Jocurile Paralimpice

Scrie un comentariu