Tabu
lifestyle

INTERVIU TABU.RO: Colleen Atwood, designer-ul de costume la Alice în Å¢ara Minunilor

1. Cum ați abordat "Alice in Wonderland" având în vedere că povestea se derulează în mai multe lumi paralele?

A fost un proces în trei etape. Prima, a trebuit să creez lumea reală a lui Alice în epoca victoriană. A doua, să creez costumele pentru Wonderland și locuitorii săi. Și a treia, am contribuit la crearea personajelor animate.

2. Ce v-a inspirat atunci când ați creat costumele?

În cazul lui Alice am fost inspirată în primul rând de costumele victoriene și îl consider un tribut pentru cei doi mari ilustratori, Arthur Rackman și John Tenniel. Odată ce Alice trece în Wonderland, foarte mult din film devine de inspirație Tim Burton. În cazul lui Johnny Depp, Pălărierul Nebun, ne-am inspirat din schița costumului unui pălărier din 1860, am făcut câteva cercetări și am aflat că la împăslire se folosea mercur care era extrem de toxic pentru mintea bărbaților și distrugea și părul. În cazul Red Queen, interpretată de Helena Bonham Carter, a fost o adevărată încercare pentru că este un personaj special. Trupul ei urma să rămână la fel, dar capul urma să aibe diferite mărimi. Așa că am creat un colier de organza care îi făcea gâtul mai lung și mai subțire. White Queen este versiunea Beverly Hills a Red Queen, dar, în același timp am vrut să îi dau o notă care să o facă să pară un fel de vrăjitoarea cea bună.

3. Cum ați reușit să creați aceste costume fără a exagera, fără a le face să arate nerealist?

Fiecare detaliu, fiecare nasture, fiecare cusătură a fost executată ca pentru un costum real. În plus, Tim și-a dorit ca între lumea animată și cea reală să nu existe nicio diferență.  

ARTICOLE SIMILARE

Ghici cine…

realitatea

Britney Spears s-a logodit din nou

realitatea

Culinar Tabu: Crap cu risotto

realitatea

OANA ZAVORANU – tentativa de sinucidere!

Green Day a compus o piesă în memoria lui Amy Winehouse – ASCULTĂ

realitatea

FOOTLOOSE

realitatea

Scrie un comentariu