Tabu
Image default
FASHIONSlider

„Întuneric și lumină” | Casa de modă Alexander McQueen se întoarce la Londra

Spectacolul de podium organizat într-un cort ridicat pe acoperișul unei parcări din Londra a sărbătorit orașul și „cerul imprevizibil” al acestuia, a spus designerul Sarah Burton.

Casa de modă Alexander McQueen a marcat revenirea sa acasă, la Londra. Primul spectacol al mărcii din ultimele 18 luni le-a adus pe actrițele Vanessa Kirby, Emilia Clarke și Kosar Ali în primul rând de scaune. Probabil că cerul tumultuos din Londra știa că este vedeta ultimei colecții a lui Alexander McQueen. Oaspeții s-au adunat pe acoperișul unei parcări auto din estul orașului pentru a asista la lansarea colecției de primăvară / vară 2022.

Pentru primul său spectacol fizic de la debutul pandemiei, Alexander McQueen a decis să aducă lucrurile acasă. Parcul auto din Wapping ne-a reamintit că această marcă modestă s-ar fi putut transforma într-una de lux, dar rădăcinile sale rămân ferm înrădăcinate pe străzile Londrei. Chiar și oaspeții VIP au fost nevoiți să facă coadă pentru a intra în liftul îngust care îi va transporta până la etajul 16, într-un cort.

Anul trecut, pentru primăvara / vara anului 2021, directorul de creație Sarah Burton ne-a invitat să ne cufundăm în adâncurile tulburi ale râului Tamisa printr-un scurtmetraj realizat de Jonathan Glazier, unde femeile îmbrăcate se plimbau prin apă, se ascundeau în mijlocul podurilor sau făceau îngeri în noroi, pe malurile râului.

În acest sezon, Burton ne-a invitat „să explorăm mediul în care trăim și lucrăm, dar și elementele pe care le experimentăm în fiecare zi”. Oaspeții erau așezați într-o bulă transparentă proiectată de arhitectul Smiljan Radic (omul din spatele magazinelor emblematice ale mărcii, Londra și Dubai), suficient de sus deasupra clădirilor din jur pentru a se simți conectați cu cerul.

Modelele au purtat culori blânde de albastru, portocaliu și galben, dar și nuanțe puternice de negru și alb. Creațiile erau împodobite cu cristale. Colecția a inclus rochii, corsete, fuste, jachete decupate, bluze.

Siluetele Alexander McQueen și croiala masculină au apărut pe paltoane sculptate care s-au dublat ca rochii, cu mâneci bombardiere spațioase; un trench cu umeri exagerati; o jachetă croită cu imprimeu Prince of Wales, asociată cu pantaloni cu talie înaltă.

Supermodelul Naomi Campbell, de 51 de ani, a fost vedeta spectacolului de modă. La fel cum a făcut-o în perioada de glorie a anilor ’90, a închis spectacolul într-o rochie și o jachetă cu un singur piept, cu broderii din cristal.

Fiind un spectacol Alexander McQueen, nu au lipsit părul tuns scurt și tatuaje; piercing-uri multiple; și sprâncenele decolorate.

ARTICOLE SIMILARE

Motivul pentru care Alexandra Stan s-a izolat în casă

Tabu Tabu

Marc Jacobs pentru Marc Jacobs

realitatea

Jane Fonda, declarație șocantă la 84 de ani: „Nu mă deranjează că sunt așa aproape de moarte”

Andreea Damian

Cleopatra Stratan, o nouă surpriză pentru fanii rețelelor de socializare

Tabu Tabu

Raquel Zimmermann pentru Jil Sander+Uniqlo

realitatea

Porți sutienul potrivit ?

realitatea

Scrie un comentariu