Tabu
Hobby

Jocurile video vechi și cele actuale sunt destul de diferite între ele

Mulți dintre noi ne amintim de vremurile trecute ale jocurilor video, iar în funcție de preferințe, le numim vremuri bune sau vremuri cu prea puțină evoluție tehnologică. Când jocurile erau simple și pixelate și aveai nevoie doar de două butoane pentru a le juca vor rămâne mereu în amintirea jucătorilor, dar și a celor care nu sunt neapărat pasionați de jocuri video.

Imagine

Într-adevăr, jocurile video au parcurs un drum extrem de lung de când au devenit pentru prima dată un lucru pe care îl putem face ore întregi, bucurându-ne, incluzând aspecte care cândva erau de neimaginat, iar acum e imposibil de trăit fără.

Jocurile vechi erau de obicei destul de simple, cu un număr limitat de niveluri sau lumi de explorat, cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat acum semnificativ și cele noi oferă jucătorilor ceva complet altfel și captivant. Odată cu această creștere a complexității, sunt create noi mecanisme, sau cele mai vechi sunt îmbunătățite, permițând jucătorilor să se bucure la maximum de experiența câștigului. Ceea ce ei trebuie să facă, înainte de a începe aventura, este să înțeleagă cum funcționează totul. Un exemplu destul de simplu în acest sens îl reprezintă sloturile, caz în care conceptul de procentaj este esențial pentru a înțelege semnificația RTP, ușor de descris ca suma care revine jucătorului la sfârșitul jocului. Un astfel de joc deschis, la fel ca și misiunile secundare din jocurile de aventură, te poate ține ocupat ore în șir, deoarece sunt mult mai interesante și pot oferi diverse elemente diferite în comparație cu jocurile care au fost lansate cândva și concepute pentru a fi pur și simplu o nouă formă de lansare.

O diferență foarte evidentă între atunci și acum apare în ceea ce privește grafica folosită. Jocurile vechi erau în mare parte bidimensionale, cu grafică pixelată simplă. Jocurile de astăzi sunt realiste și tridimensionale, cu personaje și medii realiste. Această diferență se datorează progresului tehnologiei de-a lungul anilor.

Tot datorită tehnologiei au apărut și o serie de caracteristici inovatoare care prind viață și schimbă modul în care ne jucăm. De exemplu, realitatea virtuală este masivă și am văzut cum jocurile au început să devină una cu realitatea, iar criptomoneda a fost implementată în unele jocuri. Jucătorii pot acum să folosească moneda virtuală preferată pentru a juca diferite titluri, ceva ce nu se mai auzise înainte și ceva ce mulți nu s-ar fi așteptat să devină realitate.

O altă diferență majoră între titlurile vechi și cele care sunt considerate moderne se referă la faptul că tot ce trebuie să faci este să urmărești comenzile jocului. Jocurile vechi foloseau adesea apăsări simple de butoane pentru a controla personajul, în timp ce jocurile actuale folosesc comenzi avansate de mișcare și interfețe cu ecran tactil. Așadar, jucătorii vor avea nevoie de controlere sau tastaturi specializate pentru a reuși să joace jocurile lor preferate cât mai eficient posibil, deoarece există o serie de rezultate diferite și combinații de taste din care se poate alege. S-ar putea argumenta că această schimbare se datorează popularității tot mai mari a jocurilor de pe dispozitive mobile și console, care acceptă metode de introducere mai sofisticate.

Printre toate diferențele existente, una foarte importantă este creșterea comunităților create în jurul a diferite jocuri. Jucătorii de jocuri old-school formau un grup strâns. Comunitățile de jucători de astăzi sunt masive, cu milioane de oameni care joacă jocuri online cu prieteni sau străini din toată lumea. Cândva, posibilitatea de a juca împotriva altor jucători din întreaga lume prin intermediul internetului era doar un vis, iar extinderea comunităților a permis ca acest lucru să fie posibil. De fapt, a devenit un element de bază al jocurilor în zilele noastre, jucătorii dorind de obicei să joace doar prin acest mod, mai degrabă decât prin modurile convenționale care sunt de obicei oferite. Această schimbare se datorează creșterii jocurilor multiplayer online și a platformelor de social media care facilitează conectarea cu alți jucători.

Acestea sunt doar câteva dintre diferențele care pot fi identificate între jocurile vechi și cele care au fost lansate în epoca modernă. Multe dintre ele sunt destul de ușor de recunoscut, dar nu se poate nega importanța lor și modul în care au reușit să contribuie la industria generală a jocurilor video.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Iarna peste Romania – fotografii Sorin Onisor

realitatea

Cu gandul la vacanta – Fotografii Cristiana Apostol

realitatea

Fotografie Sorin Onisor- despre oameni!

realitatea

7 idei de distractie in weekend!

realitatea

Fotografie – Sufletul satului romanesc: Transilvania

realitatea

Workshop de fotografie cu Sorin Onisor

realitatea

Scrie un comentariu