Home > Fashion > Jurnalul unei fashioniste, întâlnire la Haute Couture cu Diane Pernet

Jurnalul unei fashioniste, întâlnire la Haute Couture cu Diane Pernet

Stiam ca prezentarea Haute Couture Anne Valerie Hash este in apropierea hotelului meu, asa ca m-am hotarat sa merg pe jos si sa intreb pe cineva de strada respectiva. Un lucru e cert in Paris si pana l-am invatat, am avut incapatanarea de a-l testa de mai multe ori: rugati doi trecatori diferiti sa va indice directia in care trebuie sa mergeti si sigur veti obtine raspunsuri divergente. Vorba aceea: “Doua capete, trei pareri.”, in orasul luminilor pare sa fie regula de aur. Dupa ce-am fost, pentru jumatate de ora, frunza purtata de vantul opiniilor antitetice  in le 2-eme arrondisment, dau nas in nas cu Diane Pernet, fosta mea profa de la Paris Fashion Institute.

Bun! Prezenta ei constanta la show-urile de moda reprezinta in acest moment polita mea de asigurare ca sunt in locul potrivit. Salut cordial, iar ea imi zambeste si-mi spune ca vizita ei in Bucuresti a fost o incantare. “I enjoyed it very much.” Simt cum imi creste inima, fiindca stiu cat de greu este sa scoti un cuvant de lauda de la Diane.
In vizita sa, Diane Pernet a fost insotita in exclusivitate de echipa revistei Tabu, inca un motiv pentru mine de-a continua sa ma simt in al 9-lea cer.

Anne Valerie Hash, care a semnat o colectie si pentru Monoprix, a rugat cateva personalitati care au inspirit-o sa ii doneze o piesa vestimentara reprezentativa personalitatii lor, pe care sa o transforme. Rezultatul –  un nou produs, diferit de cel de la care s-a plecat. Piesele au fost fotografiate, tablourile fiind expuse in holul locatiei. Diane a aruncat o privire ilustratiei care prezenta propriul val, element inspirational de baza pentru AVH, dar nu s-a putut abtine sa nu arunce si-o ocheada catre  celelalte tablouri care dezvaluiau colectia. Au donat cu inima larga piese pentru show-ul Anne Valerie Hash si Jean Paul Gaultier, romanca noastra, Irina Lazareanu, sau  Alber Elbaz (Lanvin), care a trimis o pijama ce a fost transformata intr-un costum/smoking (depinde si de interpretare).

Ii fac rapid, cat ai clipi, o fotografie de ramas bun fostei mele profesoare de la Paris Fashion Institute, in care apare accidental si Monsieur Didier Grumbach, presedintele Camerei Sindicale a Haute Couture, dupa care ne uram toate cele bune.
Diane se aseaza in primul rand, iar eu constat ca am locul fix in spatele ei. Ma gandeam ca parul ei inalt coafat imi va obtura serios privelistea. Desi n-am avut noroc de un amfiteatru la aceasta defilare, m-am descurcat. Si pana la urma n-ar trebui sa ma plang, fiindca si eu sunt foarte inalta si imi imaginez ca nu de putine ori am atras involuntar ganduri sagetate de la “norocosii” din spatele meu. 

Articole asemanatoare
Rochiile purtate de Jenifer Lopez si Rihanna in direct de la Milano pe un site romanesc
ARMANI invita un blogger roman intr-un film de promovare
ARMANI transmite live pe FashionAvecPassion!
Janina Nectara – Exclusiv Cavalli

Comenteaza acest articol

Jurnalul unei fashioniste, întâlnire la Haute Couture cu Diane Pernet

by realitatea   2 min
0