Tabu
Image default
lifestyle

Lee Miller și Henri Cartier-Bresson în alb și negru

La Paris este Luna fotografiei. Merită să-ți iei o vacanță de toamnă și să vizitezi toate expozițiile (sunt peste 80!), mai ales retrospectiva Lee Miller de la Musée Jeu de Paume (până în 4 ianuarie 2009). Găsești mai multe detalii pe  leemiller.co.uk si și pe tabu.ro (pentru că am mai scris despre această expozitie, când a fost prezentată în septembrie, la San Francisco).

Fundația Henri Cartier-Bresson celebrează centenarul nașterii unuia dintre cei mai mari fotografi francezi printr-o expoziție (până în 21 decembrie) cu  un titlu foarte non-francez:  Photographier l’Amérique (1929-1947). Este un omagiu adus ,,părintelui’’ fotojurnalismului, prin prisma lucrărilor sale și ale prietenilor săi (americanul Walker Ewans, André Kertesz…). Fotografiile din expoziție au fost realizate de Bresson în perioada 1929-1947, la New York, Washington, Chicago, California, Alabama sau Louisiana.

Henri Cartier-Bresson s-a născut în 22 august 1908 iar fotografiile sale au devenit obiect de studiu în toate facultățile de artă din lume.  Cu aparatul său foto preferat, un Leica, a surprins imagini care au făcut istorie. A fondat prima agenție foto, Clubul Magnum. Prima sa expoziție foto a fost realizată abia în 1975, la Carlton Gallery din New York. Fundația Henri Cartier-Bresson a fost înființată de fiica și soția sa, în 2003. Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial.

ARTICOLE SIMILARE

ANDREEA MANTEA are o sosie perfecta / FOTO

Masterchef Gourmet, “bucatarul” bun la toate!

Eliza Doolittle – Skinny Genes

realitatea

De la Craiova vine moda

realitatea

Toamna cu miros de mare

realitatea

Ghici cine…

realitatea

Scrie un comentariu