Home > Agenda > stiri > Mahmoud Al-Hattr, ultimul om din Aleppo nu participă la Oscar

Mahmoud Al-Hattr, ultimul om din Aleppo nu participă la Oscar

Lui Kareem Abeed, producătorul documentarului nominalizat la Oscar “Last Men in Aleppo” (“Ultimul om din Aleppo”) i s-a refuzat viza de călătorie pentru SUA pe care o ceruse ca să poată participa la Premiile Oscar din 4 martie.

Abeed are paşaport sirian şi locuieşte în Turcia în acest moment. Potrivit unei scrisori trimisă de consulatul SUA din Istanbul, aplicaţia sa a fost refuzată după ce Donald Trump a interzis vizele de călătorie pentru cetăţenii din opt state ale lumii, inclusiv Siria.

Mahmoud Al-Hattr, cofondator al trupei de voluntari Căştile Albe şi subiect principal al acestui film nu va putea nici el să participe la ceremonie. Guvernul sirian a refuzat să îi dea lui Al-Hattr paşaport după ce regimul Assad a acuzat Căştile Albe de legături cu reţele teroriste deşi acuzaţiile s-au dovedit a fi false (mai multe aici)

Al-Hattr a declarat că ar fi vrut să participe la Oscar ca să urce pe scenă şi să atragă atenţia că acest război trebuie să înceteze şi să condamne Assad, Rusia şi pe toţi cei care reprezintă autoritatea şi furnizează arme oamenilor care se ucid între ei.

Documentarul despre războiul civil sirian, regizat de Feras Fayyad se concentrează pe viaţa celor peste 2200 de voluntari din organizaţia Căştilor Albe care scot supravieţuitori de sub blocurile de ciment sub care au rămas prinşi în urma bombardamentelor. Ei nu sunt  înarmaţi și nu primesc niciun fel de compensaţie pentru ceea ce fac. Salvează supravieţuitorii din ambele tabere şi de cele mai multe ori îşi pierd viaţa după ce avioanele se întorc pentru un al doilea bombardament (în majoritatea cazurilor).

“Last Men in Aleppo” (“Ultimul om din Aleppo”) a fost nominalizat la categoria cel mai bun film documentar pentru Oscar 2018 alături de “Abacus: Small Enough to Jail,” “Faces Places,” “Icarus,” şi “Strong Island.”

Articole asemanatoare
Cea mai bună actriţă, Frances McDormand, discurs emoţionant la Oscar
Oscar 2018. Cele mai spectaculoase ținute de pe covorul roșu
Oscar 2018. Nominalizaţii vor primi cadouri de 138.000 de dolari
Daniel Day-Lewis părăseşte Hollywood-ul după 30 de ani

Comenteaza acest articol

Mahmoud Al-Hattr, ultimul om din Aleppo nu participă la Oscar

by Dora Constantinovici   1 min
0