Tabu
Image default
BEAUTY

Mini-dictionarul cosmeticelor verzi

Produsele cu ingrediente naturale si organice sunt din ce in ce mai cautate, dar ce inseama ele cu adevarat si la ce ar trebui sa fii atenta atunci cand le cumperi?

Natural

Ce-ai putea crede ca inseamna: 100% ingrediente naturale

Ce inseamna de fapt: produsul contine si ingrediente naturale, in proportii variabile. In realitate nu exista standarde legale care sa defineasca termenul de “natural”, de aceea e bine sa consulti eticheta produsului, nu doar ingredientele care apar scoase in evidenta de producator ca fiind naturale. Ai putea sa constati ca de fapt produsul contine prea putine componente din natura si mai multe ingrediente chimice.

Organic

Ce-ai putea crede ca inseamna: ca produsul este complet natural, fara ingrediente sintetice, artificiale

Ce inseamna de fapt: ca ingredientele provin din culturi crescute fara pesticide, chimicale, hormoni de fertilizare sau organisme modificate genetic. Acestea trebuie sa poarte sigla USDA, care certifica lucrurile mentionate. Totusi, produsul poate sa nu fie in intregime organic, ci doar anumite ingrediente sa fie certificate USDA.

USDA 100% ORGANIC

Aceste produse ar trebui sa contina doar ingrediente certificate de USDA ca fiind organice si e musai sa contina sigiliul UDSA Organic. Pentru a intra in aceasta categorie este nevoie ca macar 95% dintre ingrediente sa fie de origine organica, celelalte 5% fiind ingrediente care se supun unor reglementari stricte.

Made with Organic Ingredients

Aceste produse trebuie sa contina cel putin 70% ingrediente organice.

GMO-FREE

Ingredientele componente nu au fost modificate genetic (genetically modified organisms). Nu exista insa legi care sa reglementeze obligativitatea existentei acestei mentiuni. Produsele care contin aceasta precizare ar trebui sa aiba o sigla care provine de la o organizatie credibila care valideaza declaratia.

NO ANIMAL TESTING

Ai putea crede ca inseamna: nu contine ingrediente care sa fi fost testate pe animale.

In realitate inseamna: ca nu au fost implicate animale noi in nicio faza a testarii produsului respectiv. Totusi, asta nu exclude posibilitatea ca ingredientele care au fost la un moment dat testate pe animale sa fie folosite in produsul respectiv.

Programul The Leaping Bunny este cel mai strict in privinta monitorizarii standardelor de testare a produselor pe animale. Companiile care au aceasta sigla garanteaza ca produsele sunt facute cu ingrediente 100% care nu au fost testate pe animale, si nici nu au fost cumparate de la producatori care au facut astfel de teste.

Mai multe stiri interesante gasiti pe Fashionavecpassion.ro .

ARTICOLE SIMILARE

Adevărul despre aplicarea loțiunii reparatorii după plajă pe pielea arsă

Andreea Damian

A slabit peste 100 kg in numai un an si jumatate

Casatoria ingrasa – Femeile se ingrasa cu aproape 5 kg in primele 6 luni de la nunta

Nivea Visage, light, de vară!

realitatea

Un nou contract pentru Gisele Bundchen

realitatea

De Paşte, alege tuşul floral. Cum să îţi faci un make-up plin de prospețime. TUTORIAL

Andreea Damian

Scrie un comentariu