Tabu
FASHIONSlider

Moda este din nou obsedată de sâni

La case precum Loewe, Schiaparelli și Prada, sânii sunt suprareali și fac declarații puternice de modă.

Brusc, sânii sunt peste tot. Silueta plină de viață a apărut sub formă de pulovere sculptate pe pista de la Prada pentru primăvară 2022. La Loewe apar sub formă de pieptar aurit, apoi pe rochiile lui Simone Rocha de primăvară 2022 cu clapete împodobite cu perle care par sutiene elegante pentru alăptare.

Y/Project

Și cine ar putea ignora motivele aurii ale mameloanelor la Schiaparelli, precum și jacheta cu sâni conici din denim, purtată recent de Julia Fox când a participat la Paris Haute Couture Week? Chiar și Y/Project a arătat imprimeuri sub formă de sâni pe modele la spectacolul de îmbrăcăminte pentru bărbați din toamna anului 2022.

Kanye West și Julia Fox – all denim

Sânii cunosc o renaștere în modă pe podiumurile de primăvară 2022. Moda este ciclică, până la urmă. Dar de ce acum? Tendința sânilor joacă în suprarealism, care în prezent domină moda. La urma urmei, motivul suprarealiştilor iniţiali a fost acela de a face cunoscutul ciudat şi de a arăta o lume fragilă plină de tensiune într-o stare nouă, asemănătoare unui vis.

Potrivit istoricului modei Caroline Elenowitz-Hess, tendința se află pe linia dintre artă și modă într-un moment în care lumea apreciază din ce în ce mai mult maximalismul. „Primul exemplu de trecere a acestei idei în haute fashion este colaborarea dintre Yves Saint Laurent și sculptorii Claude și François-Xavier Lalanne, care au colaborat la colecția haute couture toamnă/iarnă 1969”, adaugă ea. „Soții Lalanne erau foarte interesați de suprarealism și de ideea de a introduce magia în viața de zi cu zi. Deoarece acestea sunt piese atât de solide, sculpturale, depășește cu adevărat granița dintre artă și viață, evocând poate mitul lui Pigmalion, unde sculptorul se îndrăgostește de creația sa.”

Sânii sculptați nu evocă doar sexul, există o putere înnăscută pe care o poartă și se pare că se referă mai mult la îmbrăcarea pentru privirea feminină. Pozitivitatea corpului a continuat să se strecoare în curentul mainstream în modă, iar mișcările de stil Y2K și mijlocul anilor 2000 care revin promovează o modă în care totul e scurt, strâmt, transparent și mini.

La urma urmei, Prada și-a numit colecția de primăvară 2022 „Seduction, Stripped Down”, iar în notele spectacolului scria: „Ne-am gândit la cuvinte precum elegant, dar acest lucru pare atât de demodat. Într-adevăr, este vorba despre un limbaj de seducție care duce mereu înapoi la corp. Folosind aceste idei, aceste referințe la piese istorice, colecția este o investigație a ceea ce înseamnă ele astăzi.” Este o reexaminare a modului în care prezentăm și reprezentăm corpul feminin și unde se află dinamica puterii în acea narațiune.

Schiaparelli

„Ce este mai atemporal decât un corp uman”, ne-a întrebat Daniel Roseberry, directorul artistic Schiaparelli, a doua zi după spectacolul său couture din primăvara anului 2022. Pentru el, structurile asemănătoare sânilor sunt despre „îmbrățișarea corpului ca formă subconștientă de eliberare”. La Loewe, plăcile metalice ale pieptului au amintit de un fel de armură – iar designerul Jonathan Anderson a vrut să joace și pe tensiune și suprarealism care să desemneze lumea așa cum o cunoaștem astăzi.

Loewe

ARTICOLE SIMILARE

Amazon își deschide primul salon de coafură

Andreea Damian

Cele mai bune ținute de la Critic’s Choice Awards 2021

Andreea Damian

Fiica lui Ion Țiriac, apariţie răvăşitoare la festivitatea de absolvire a facultății, în Miami

Andreea Damian

Cum arată apartamentul pe care Liviu Vârciu i l-a cumpărat fiicei sale. A făcut credit pentru el!

Andreea Damian

Catrinel Menghia, apariții elegante pe covorul roșu de la Cannes 2024

Andreea Damian

Nicoleta Luciu a uimit cu ultima sa apariție. La 43 de ani ani, se laudă cu o siluetă de invidiat – FOTO

Andreea Damian

Scrie un comentariu