Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Moduri neconvenționale de a face față căldurii dacă nu ai aer condiționat

O perioadă caniculară poate fi o adevărată provocare pentru cei care nu au aer condiționat. Din fericire, există și alte modalități de a face față vremii fierbinți.

Vă prezentăm 11 trucuri care te vor ajuta să treci peste această vară fierbinte.

Folosește perdele „reci”

Modul în care percepem temperatura este important. În orașele cu climat cald, este mai bine să folosești culori deschise și reci care creează o iluzie de aer rece într-un spațiu. Desigur, nu toată lumea este suficient de curajoasă pentru a-și schimba perdelele cu ceea ce este cu adevărat cald, dar de fapt merită.

Folosește apă pentru a răci locul

Vara, apa este cel mai bun prieten al tău. Pentru a evita supraîncălzirea, pune un recipient cu apă și gheață în fața ventilatorului. Deci, apa rece care se evaporă se va răspândi în întregul loc. Dacă nu ai un ventilator, poți pune recipientul de apă pe pervaz și aerul cald care vine de afară se va răcori.

Îngheață-ți perna

Vara, ne este greu să dormim bine. Pentru a dormi mai confortabil, pune perna într-o pungă și las-o să se răcească în congelator.

Evită activitatea fizică

Când este foarte cald, corpurile noastre vor să se odihnească și să nu facă nimic. Corpul lucrează foarte mult vara. Studiile arată că, atunci când este foarte cald, cheltuim multă energie pentru a ne răci și a ne menține temperatura. Deci, este mai bine să întrerupi toată activitatea fizică până când vremea devine din nou confortabilă.

Nu bea carbogazoase și nu mânca înghețată

Puțină lume știe că înghețata nu ne răcorește , ci de fapt ne încălzește. Efectul său de răcire este foarte scurt și este compensat de faptul că organismul produce căldură atunci când digeră alimente bogate în calorii. Același lucru este valabil și pentru băuturile carbogazoase: ne deshidratează.

Pune o sticlă înghețată în pat

Ar putea fi mai ușor să adormi dacă pui o sticlă rece de apă în pat înainte de a te culca. Când ești treaz, pune o pungă de orez congelat pe ceafă și te va face să te simți mult mai bine într-o zi călduroasă.

Scapă de textile

În zilele caniculare, este mai bine să scapi de țesăturile groase, pernele decorative, covoare și cuverturi. Se crede că țesăturile întunecate atrag căldură și este mai bine să cumperi lenjerii de pat, care sunt realizate din materiale ușoare și organice.

Pune la ferestre perdele groase

Chiar dacă este mai bine să înlocuiești textilele cu țesături mai ușoare, acest lucru nu este valabil pentru perdele. Ar trebui să fie cât mai groase posibil. Într-o zi călduroasă, este mai bine să țineți geamurile închise, dar nu uitați de circulația aerului.

Umidifică aerul

Poți cumpăra un umidificator de aer sau pur și simplu utilizează o sticlă de pulverizare. De asemenea, puteți spăla podeaua, dar nu o face prea des, deoarece atunci când este prea umed, este mai greu de suportat.

Cumpără plante de casă

Plantele de casă ajută la reducerea temperaturii din interiorul casei și curăță și hidratează aerul. Ficus Benjamina, Aglaonema și palmieri sunt cele mai bune alegeri.

Minimizează consumul de energie electrică

În zilele caniculare, este mai bine să nu folosești aparate electrice: acestea încălzesc aerul, care este deja suficient de cald. În loc să te uiți la televizor acasă, mergi la cinema unde există aparate de aer condiționat. Același lucru este valabil și pentru utilizarea aragazului. În zilele caniculare, mănâncă alimente reci și ușoare.

ARTICOLE SIMILARE

Cesnavicius anunţă SCHIMBĂRI la Ştirile ProTV!

Cine e Harley Bird, vocea din spatele purcelușei Peppa. La 16 ani deține o avere impresionantă

Andreea Damian

Un medicament neatestat, care bronzează pielea, se vinde pe internet

realitatea

Cele mai frumoase ținute de la Premiile Grammy 2021

Andreea Damian

Coronavirusul în Europa: epidemie sau „infodemie”?

Andreea Damian

Jorge, petrecere specială pentru fiica de 18 ani! Ce cadou ar fi trebuit să primească tânăra

Tabu Tabu

Scrie un comentariu