Tabu
CULTURESlider

Moscova: Directorul Teatrului Bolshoi solicită închiderea instituției sale din cauza cazurilor de COVID

Vladimir Urin, directorul Teatrului Bolshoi din Moscova, a declarat că au fost detectate 124 de cazuri de infectări cu coronavirus în rândul artiștilor și al personalului din instituția pe care o conduce. El cere închiderea de urgență a sălilor de spectacol până la ameliorarea situației. 

Teatrul Bolshoi are deja programate spectacole în luna decembrie, dar directorul său, Vladimir Urin, sugerează ca instituția să fie închisă. 

Din 6 noiembrie, Rusia a depășit numărul de 20 000 de cazuri de infectări pe zi, dar guvernul nu a instaurat carantina. 

La finalul lunii octombrie, Vladimir Urin depistase 124 de cazuri pozitive de COVID-19 în sânul instituției culturale pe care o conduce, atât în rândul artiștilor, cât și al personalului tehnic și administrativ. 

El i-a solicitat lui Vladimir Putin ajutoare publice pentru a susține sectorul cultural din Rusia, profund afectat din punct de vedere economic de criza sanitară.

Din luna august, teatrele și sălile de spectacol din Rusia au funcționat cu publicul redus la jumătate din capacitate, iar recent le este permisă activitatea cu un grad de ocupare de maxium un sfert din locurile disponibile. 

Obligat să se adapteze, Vladimir Urin nu contestă această nouă măsură sanitară, dar propune să se meargă chiar mai departe. „Dacă situația cu epidemia arată astfel, atunci anumite restricții sunt necesare, așadar, ar fi mai corect să închidem. Ar fi mai cinstit.”,a explicat el pentru Radio Classique

Directorul se confruntă cu gestionarea unei situații complicate. Cum va face trecerea de 50% la 25% grad de ocupare în condițiile în care biletele sunt deja vândute? „Cum să triezi spectatorii care deja și-au rezervat locul, pe cine să lași să intre și cui să îi refuzi accesul în teatru? Nu avem nicio bază legală pentru a interzice accesul unor persoane care și-au cumpărat deja biletele.” susține el. 

sursa: Le Figaro

ARTICOLE SIMILARE

Cum se vor împărți banii între Deea și Dinu Maxer după separare

Andreea Damian

Scarlett Johansson „ar lucra cu Woody Allen oricând” chiar dacă acesta este acuzat de abuz

realitatea

Noaptea Albă a Filmului Românesc revine pe 16 septembrie în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara

Andreea Damian

IT BAG – cel mai fashion model de geantă 2021

Andreea Damian

Incendii Australia: focul de artificii a continuat, în ciuda apelurilor de a fi anulat

realitatea

Hai că ne-am mai găsit un erou – Kolinda Grabar-Kitarović, legenda din Croația

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu