Tabu
Image default
CULTURE Slider

Moscova: Directorul Teatrului Bolshoi solicită închiderea instituției sale din cauza cazurilor de COVID

Vladimir Urin, directorul Teatrului Bolshoi din Moscova, a declarat că au fost detectate 124 de cazuri de infectări cu coronavirus în rândul artiștilor și al personalului din instituția pe care o conduce. El cere închiderea de urgență a sălilor de spectacol până la ameliorarea situației. 

Teatrul Bolshoi are deja programate spectacole în luna decembrie, dar directorul său, Vladimir Urin, sugerează ca instituția să fie închisă. 

Din 6 noiembrie, Rusia a depășit numărul de 20 000 de cazuri de infectări pe zi, dar guvernul nu a instaurat carantina. 

La finalul lunii octombrie, Vladimir Urin depistase 124 de cazuri pozitive de COVID-19 în sânul instituției culturale pe care o conduce, atât în rândul artiștilor, cât și al personalului tehnic și administrativ. 

El i-a solicitat lui Vladimir Putin ajutoare publice pentru a susține sectorul cultural din Rusia, profund afectat din punct de vedere economic de criza sanitară.

Din luna august, teatrele și sălile de spectacol din Rusia au funcționat cu publicul redus la jumătate din capacitate, iar recent le este permisă activitatea cu un grad de ocupare de maxium un sfert din locurile disponibile. 

Obligat să se adapteze, Vladimir Urin nu contestă această nouă măsură sanitară, dar propune să se meargă chiar mai departe. „Dacă situația cu epidemia arată astfel, atunci anumite restricții sunt necesare, așadar, ar fi mai corect să închidem. Ar fi mai cinstit.”,a explicat el pentru Radio Classique

Directorul se confruntă cu gestionarea unei situații complicate. Cum va face trecerea de 50% la 25% grad de ocupare în condițiile în care biletele sunt deja vândute? „Cum să triezi spectatorii care deja și-au rezervat locul, pe cine să lași să intre și cui să îi refuzi accesul în teatru? Nu avem nicio bază legală pentru a interzice accesul unor persoane care și-au cumpărat deja biletele.” susține el. 

sursa: Le Figaro

ARTICOLE SIMILARE

Două greșeli frecvente de machiaj care te fac să pari obosită

Andreea Damian

Palatul Kensington a dat publicității două fotografii adorabile cu prinţul Louis

Andreea Damian

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani. Cum s-a sărbătorit suverana în plină pandemie

Andreea Damian

De ce oamenii se întorc la partenerii care îi rănesc? Explicația specialiștilor

Tabu Tabu

Elizabeth Hurley își pune fiul de 15 ani s-o fotografieze în bikini

Andreea Damian

Stiai ca Nick Gentry face tablouri din dischete reciclate?

realitatea

Scrie un comentariu