Tabu
CULTURE Slider

Moscova: Directorul Teatrului Bolshoi solicită închiderea instituției sale din cauza cazurilor de COVID

Vladimir Urin, directorul Teatrului Bolshoi din Moscova, a declarat că au fost detectate 124 de cazuri de infectări cu coronavirus în rândul artiștilor și al personalului din instituția pe care o conduce. El cere închiderea de urgență a sălilor de spectacol până la ameliorarea situației. 

Teatrul Bolshoi are deja programate spectacole în luna decembrie, dar directorul său, Vladimir Urin, sugerează ca instituția să fie închisă. 

Din 6 noiembrie, Rusia a depășit numărul de 20 000 de cazuri de infectări pe zi, dar guvernul nu a instaurat carantina. 

La finalul lunii octombrie, Vladimir Urin depistase 124 de cazuri pozitive de COVID-19 în sânul instituției culturale pe care o conduce, atât în rândul artiștilor, cât și al personalului tehnic și administrativ. 

El i-a solicitat lui Vladimir Putin ajutoare publice pentru a susține sectorul cultural din Rusia, profund afectat din punct de vedere economic de criza sanitară.

Din luna august, teatrele și sălile de spectacol din Rusia au funcționat cu publicul redus la jumătate din capacitate, iar recent le este permisă activitatea cu un grad de ocupare de maxium un sfert din locurile disponibile. 

Obligat să se adapteze, Vladimir Urin nu contestă această nouă măsură sanitară, dar propune să se meargă chiar mai departe. „Dacă situația cu epidemia arată astfel, atunci anumite restricții sunt necesare, așadar, ar fi mai corect să închidem. Ar fi mai cinstit.”,a explicat el pentru Radio Classique

Directorul se confruntă cu gestionarea unei situații complicate. Cum va face trecerea de 50% la 25% grad de ocupare în condițiile în care biletele sunt deja vândute? „Cum să triezi spectatorii care deja și-au rezervat locul, pe cine să lași să intre și cui să îi refuzi accesul în teatru? Nu avem nicio bază legală pentru a interzice accesul unor persoane care și-au cumpărat deja biletele.” susține el. 

sursa: Le Figaro

ARTICOLE SIMILARE

Greu de crezut: femeile nu sunt la fel de amuzante ca bărbaţii?

Andreea Damian

Meghan Markle a încălcat regula reginei și a purtat o manichiură îndrăzneață

Andreea Damian

Muse-¦ developeaza noul album

realitatea

Horia Brenciu nu mai vorbește cu fratele lui de ani de zile. Motivul halucinant!

Tabu Tabu

Bărbații frustrați ai PSD: după Manda și Brăiloiu avem și Bădulescu

Dora Constantinovici

Activiştii au transformat zidul lui Trump de la granița dintre SUA și Mexic într-un loc de joacă

Andreea Damian

Scrie un comentariu