Home > Health > Motivele pentru care uneori ne trezim cu brațele amorțite

Motivele pentru care uneori ne trezim cu brațele amorțite

brațele amorțite

Te-ai trezit vreodată dimineața cu brațele amorțite și ai simțit că nu ai control asupra lor? Apoi începi să simți furnicături dureroase până în vârful degetelor. Sună ciudat, dar odată ce adormi, o zonă a creierului controlează nervii periferici, care se regăsesc în brațe, de aici și această amorțeală..

Senzația este cunoscută sub numele de „parestezie”, care are loc atunci când fluxul sanguin către nervii dumneavoastră este întrerupt. Se poate întâmpla, de asemenea, atunci când puneți presiune mare asupra unui nerv, cum ar fi atunci când dormiți pe o mână sau cu brațul într-o poziție ciudată.

O parestezie se manifestă prin semne spontane ca furnicături, redoare a pielii (piele cartonată), amorțire.

În general, dacă aceasta este cauza paresteziei, scuturați puțin brațul sau schimbați-vă poziția în pat pentru a rezolva problema. Cu toate acestea, dacă această problemă se întâmplă frecvent sau dacă constatați că brațul dvs. nu reacționează pentru o vreme, alta ar fi cauza.

Parestezia poate fi cauzată de lipsa vitaminei B din organism. Vitamina B ajută la menținerea sănătății celulelor și oferă energie și, de asemenea, ajută la creșterea numărului de globule roșii din sânge. Există persoane mai susceptibile la o deficiență de vitamina B, cum ar fi vârstnicii, veganii, oameni care beau alcool în exces și cele anemice.

Pentru a obține doza zilnică de vitamina B consumați:

  • peşte
  • păsări de curte
  • carne roșie
  • ouă
  • lactate
  • leguminoase

Parestezia brațelor poate fi cauzată de retenția de apă din organism. Acest lucru vă poate afecta greutatea, dar poate, de asemenea, să perturbe circulația în întregul corp.

Persoanele care suferă sindromul de tunel se confruntă adesea cu brațe amorțite. Sindromul de tunel carpian este o afecțiune medicală ce se caracterizează prin compresiunea nervului median (unul dintre cei trei nervi importanți de la nivelul membrului superior) la nivelul încheieturii mâinii, pe partea palmară, unde există o structură anatomică fibro- osoasă, numita tunel carpian.

Simptomele sindromului de tunel carpian pot să apară la o singură mână sau la ambele mâini, pot fi de intensitate uşoară, moderată – cel mai frecvent, severă.

Principalele semne ale unui sindrom de tunel carpian, la început, sunt furnicături, înțepături în degetele de la mână, cu excepția degetului mic, îndeosebi noaptea, iar scuturarea mâinii sau lăsarea ei să atârne jos din pat pot produce ameliorarea simptomelor. Noaptea, pacientul are tendința de a îndoi încheietura mâinii și a comprima suplimentar nervul median.

Dacă aveți diabet și vi se întâmplă frecvent să suferiți parestezii, este posibil să fi dezvoltat neuropatie periferică, care este cauzată de niveluri ridicate de zahăr din sânge. Acestea cauzează leziuni permanente ale nervilor, care ar putea fi motivul pentru care vă amorțesc brațele sau orice altă parte a corpului. Este indicat să vă adresați imediat medicului.

Scleroza multiplă este o boală autoimună care afectează sistemul nervos central. Simptomele timpurii pot fi furnicături în membre sau brațe amorțite, deci este important să vă faceți un control, mai ales dacă există cazuri de scleroză multiplă în familia dumneavoastră.

Articole asemanatoare
diabet
Excesul de muncă predispune femeile, dar nu și bărbații, la o boală mortală
Activeaza-ti starea de bine cu Activia!
O descoperire interesanta: uleiul de primula
DEZVĂLUIREA unei VEDETE TV din România: “Mă lupt să ţin diabetul sub control”

Comenteaza acest articol

Motivele pentru care uneori ne trezim cu brațele amorțite

by Andreea Damian   2 min
0