Tabu
lifestyle

MUST SEE: Copenhaga
De neratat. Statuia Micuței Sirene, donată de patronul berăriilor Carlsberg orașului Copenhaga în 1909. Vandalizată de nenumărate ori, statuia este și acum copie fidelă a originalului de acum 100 ani.

 

De relaxat. Grădinile Tivoli sunt o atracție turistică deosebită, cu spații verzi îngrijite, peste 40 de restaurante și parcuri de amuzament. Dacă vreți să observați familia daneză în timpul liber în propriul habitat, grădinile Tivoli sunt un punct de plecare perfect.

 

De vizitat. Castelul Amalienborg, reședința familiei regale daneze, cu cele patru clădiri identice și schimbarea de gardă de la prânz sunt un spectacol de grație și precizie.

 

De admirat.O arhitectură deosebită au Primăria cu turnul său cu vedere panoramică și cele 300 trepte, dar și sediul Philips, cu statuetele sale care indică vremea (o tânără pe bicicletă pentru vreme însorită și o alta cu umbrelă pentru vreme ploioasă), aflate în piața centrală.

 

De gustat. Brânzeturi tilsit și havarti, rețete complicate cu carne de rață, mere și prune, precum și deserturi cu nuci și piper vă vor convinge că nu trebuie să ezitați în fața celor mai ciudate combinații de ingrediente.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul lui Rasputin: Sfârşitul lumii va fi pe 23 august 2013

Ce este, ce face și ce vrea un travesti

realitatea

Anca Bidian, Kiwi Finance: “Asteptatul, in criza, e moarte curata”

realitatea

Scrie un comentariu