Home > Agenda > stiri > MUST SEE: Lisabona

MUST SEE: Lisabona

De neratat. Praça dos Restauradores, situată în nordul orașului, este o piață de dimensiuni mari care comemorează prin monumente și stilul arhitectonic independența Portugaliei față de Spania, din secolul al XVIIl-lea. Străzile care converg din Praça dos Restauradores sunt pline de restaurante pitorești și magazine ale artizanilor portughezi.

De încercat.
Dacă vă pasionează istoria locală, Panteão Nacional este locul în care trebuie să vă începeți pelerinajul. Situat în Igreja de Santa Engràcia, acesta este un Hall of Fame portughez și conține monumentele și cenotafele cetățenilor de vază ai orașului.

De vizitat. Arcul monumental care separă Praca do Comercio si Rua Augusta și care încadrează statuia regelui Jose I este unul din punctele de atracție ale Lisabonei. Construit după devastatorul cutremur din Lisabona din 1755, piața arcului do Comercio a fost și scena istorică a asasinării penultimului rege portughez, Carlos I.

De scris acasă. Despre tramvaiul galben din Lisabona, ruta 15 fiind încă servita de tramvaie din secolul al XIX, când tramvaiul era o mare minune a tehnicii și se numea americano. Drumul peste dealuri și pe străzile strâmte ale Lisabonei are astfel alt ritm. De admirat. Castelo de São Jorge, ale cărui origini se pierd în istorie, și care poartă semnele cuceririlor repetate ale romanilor, celților, grecilor și fenicienilor: înlocuti de Ribeira ca palat regal în secolul al XVI-lea, castelul e unul din cele mai vechi situri protejate de patrimoniul UNESCO.


Comenteaza acest articol

MUST SEE: Lisabona

by realitatea   1 min
0