Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Nasul perfect este cel natural

Vorbim despre rinoplastie, chirurgia plastică cerută de cei care vor un nas perfect. Dar ce înseamnă „perfect”? Un expert lămurește acest aspect.

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală foarte comună. De peste un secol, experții studiază măsurile nasului perfect. Abordarea din ultima perioadă arată mai mulți pacienți care caută rezultate estetice mai naturale. Pe scurt, aspectul „chirurgical” sau „nas operat” nu mai este la modă.

Astăzi, există trei abordări ale rinoplastiei: cea mai veche este rinoplastia de „rezecție ” care constă în eliminarea deformărilor; cel mai popular, care constă în „reconstruirea” unui nas nou prin multiple grefe; cea mai recentă și modernă este rinoplastia „conservativă”, care a revenit la cea mai populară tehnică din ultimii ani, și care constă în remodelarea anatomiei existente folosind foarte puține rezecții tisulare și foarte puține grefe, în favoarea unui aspect mai natural al nasului.

„Mai degrabă decât să fie o nouă operație de sine stătătoare, rinoplastia „conservatoare” este o abordare modernă, o adevărată filozofie a remodelării anatomiei nazale existente.”, este de părere un specialist în chirurgie maxilo-facială. După cum sugerează și numele, putem schimba forma nasului păstrând în același timp unele structuri nazale importante, cum ar fi liniile dorsale estetice, precum și unele ligamente și mușchi, deoarece nasul este o structură dinamică.

NASUL PERFECT înseamnă NATURAL

„Într-o operație tradițională de rinoplastie, chirurgul reduce înălțimea punții nasului prin îndepărtarea cartilajului și a osului de sus”, spune dr. Rossella Berloco, potrivit Vogue. În rinoplastia conservatoare, cartilajul și osul sunt îndepărtate de jos, păstrând astfel liniile estetice dorsale native, care sunt extrem de greu de recreat în timpul rinoplastiei tradiționale. Acest lucru permite un aspect rafinat și natural de care au nevoie majoritatea pacienților și evită un aspect „operat”.

nas

Rinoplastia conservativă prezintă un risc mai mic de compromitere a respirației după operație. În rinoplastia tradițională, unele dintre structurile funcționale nazale necesare unei respirații adecvate sunt distruse și trebuie reconstruite. Reconstrucția incompletă sau necorespunzătoare în timpul rinoplastiei tradiționale poate provoca probleme de respirație pe termen lung. Rinoplastia conservativă păstrează aceste structuri nazale, astfel încât reconstrucția să nu fie necesară în timpul intervenției chirurgicale.

O caracteristică suplimentară a procedurii conservatoare de rinoplastie este aceea că se efectuează pe un plan de disecție diferit de rinoplastia tradițională, lăsând intacte vasele de sânge, limfaticele, ligamnetele și mușchii. Acest lucru are ca rezultat umflături și vânătăi minime, ceea ce permite o recuperare semnificativ mai rapidă decât o rinoplastie tradițională tipică. Este posibil ca pacienții operați cu tehnica de conservare să pară complet vindecați cu rezultate naturale în câteva săptămâni.

ARTICOLE SIMILARE

Ilona Brezoianu se implică în scandalul momentului: „Mi-am făcut corpul ăsta să-i placă lui Buhnici”

Andreea Damian

Lady Gaga și Versace colaborează pentru o colecție capsulă uimitoare

Andreea Damian

Raluca Badulescu, dupa ce a slabit 63 kg, isi pune silicoane!

Alexandra Stan s-a măritat în secret! Cine e bărbatul care a dus-o la altar, după doar câteva luni de relație

Andreea Damian

Anunțul făcut de Andi Moisescu după 17 ani de relație cu Olivia Steer: „Nu vreau să pozez în vreun expert…”

Andreea Damian

Natalie Portman revine în seria Thor în rolul unei versiuni feminine a supereroului

Andreea Damian

Scrie un comentariu