Tabu
CULTURE

Noutăți pe NETFLIX în septembrie 2022

Cele mai aşteptate titluri ale lunii septembrie sunt: “Blonde”, o dramă regizată şi scrisă de Andrew Dominik şi cu Ana de Armas ca protagonistă, care explorează prăpastia din ce în ce mai adâncă dintre persoana publică şi cea privată a lui Marilyn Monroe; “Do Revenge”, o comedie neagră în stilul lui Hitchcock, despre o prietenie secretă şi neaşteptată care duce la răzbunare, cu Maya Hawke, Camila Mendes şi Austin Abrams în rolurile principale; “The Empress”, povestea de dragoste dintre Prinţesa Sisi şi Împăratul Franz Joseph, care zguduie din temelii polii de putere de la curtea vieneză.

Pe lângă acestea, vor fi: “A Jazzman’s Blues”, “A Trip to Infinity”, “Athena”, “Bee and PuppyCat”, “Cobra Kai: Sezonul 5”, “Devil in Ohio”, “Drifting Home”, “Dynasty: Sezonul 5”, “Entergalactic”, “Fate: The Winx Saga: Sezonul 2”, “Get Smart With Money”, “Heartbreak High”, “Thai Cave Rescue”, “A Quiet Place”, “Nocturnal Animals”, “War Dogs”, “Copacul dorinţelor: Amintiri din copilărie” şi multe altele.

Titlurile lunii

“Do Revenge”, regizat de Jennifer Kaytin Robinson, din 16 septembrie.

Drea se află la apogeul popularităţii ei din perioada liceului, fiind eleva alfa a campusului, totul până când întreaga ei viaţă este distrusă de faptul că, cel mai probabil, Max, iubitul ei şi „regele” liceului, face publică o înregistrare cu scene de sex care o înfăţişează. Abia transferată şi plină de stângăcie, Eleanor se înfurie când află că urmează să fie colegă cu Carissa, care a terorizat-o în trecut şi care a lansat un zvon oribil despre ea într-o tabără de vară, pe când aveau amândouă doar 13 ani. După o întâlnire clandestină pe terenul de tenis, Drea şi Eleanor formează o prietenie secretă şi neaşteptată pentru a se răzbuna pe cei care le-au terorizat.

Cu acţiunea plasată în al doilea an de liceu şi regizat de Jennifer Kaytin Robinson, Do Revenge este o comedie neagră în stilul lui Hitchcock, având cele mai înfricoşătoare protagoniste posibile: nişte adolescente. Distribuţia filmului este completată de Rish Shah, Talia Ryder, Jonathan Daviss, Maia Reficco, Paris Berelc, Alisha Boe şi Sophie Turner, scenariul fiind semnat de Celeste Ballard şi Jennifer Kaytin Robinson.

“Blonde”, regizat de: Andrew Dominik, din 28 septembrie

Bazat pe un bestseller semnat de Joyce Carol Oates, Blonde prezintă într-o manieră nouă şi îndrăzneaţă viaţa lui Marilyn Monroe, una dintre cele mai mari legende de la Hollywood. De la copilăria volatilă a micuţei Norma Jeane, la drumul spre celebritate şi complicata ei viaţă amoroasă, Blonde transformă graniţa dintre realitate şi ficţiune într-o zonă difuză şi explorează prăpastia din ce în ce mai adâncă dintre persoana publică şi cea privată. Regia şi scenariul îi aparţin lui Andrew Dominik. Ana de Armas se află în centrul distribuţiei care îi include pe Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel şi Evan Williams.

“The Empress”, regizat de Florian Cossen, Katrin Gebbe, din 29 septembrie

Când tânăra rebelă Elisabeta (SISI) îl întâlneşte pe Franz, împăratul Austriei, povestea de dragoste intensă dintre cei doi zguduie din temelii polii de putere de la curtea vieneză. După nuntă, tânăra împărăteasă trebuie să se impună nu doar în faţa soacrei, suverana însetată de putere, Sophie, ci şi în faţa fratelui lui Franz, Maxi, care visează şi el la tron (şi la Sisi). Pe măsură ce trupele inamice se adună la graniţele Imperiului Habsburgic, locuitorii Vienei se revoltă împotriva împăratului. Elisabeta trebuie să afle în cine poate avea încredere şi cât de mare este preţul pe care trebuie să-l plătească pentru a fi o împărăteasă în adevăratul sens al cuvântului şi o rază de speranţă pentru oameni.

Seriale

“Off the Hook”, din 1 septembrie

Văzând că relaţia lor cu internetul este toxică, colegele de cameră Léa şi Manon decid să facă imposibilul şi să renunţe la dispozitive timp de 30 de zile.

“Buy My House”, din 2 septembrie

Proprietari americani de case îşi prezintă proiectele unui număr de patru magnaţi imobiliari, în speranţa că vor încheia instant o afacere care le va schimba viaţa.

“Devil in Ohio”, din 2 septembrie

Hotărâtă să protejeze o tânără care a scăpat dintr-un cult misterios, o psihiatră îi oferă adăpost fetei, punându-şi viaţa şi familia în pericol.

“Fabulous Lives of Bollywood Wives”: Sezonul 2, din 2 septembrie

Un sezon cu noi începuturi în care soţiile îşi redefinesc relaţiile, cariera şi scopurile personale, toate pe fondul autentic al unor ironii obraznice şi camaradereşti.

“Fakes”, din 2 septembrie

Adolescentele Zoe şi Becca, bune prietene, creează un imperiu al buletinelor false, dar de îndată ce afacerea înfloreşte, vieţile lor de infractoare devin copleşitoare.

“You’re Nothening Special”, din 2 septembrie

Viaţa în noul orăşel al Amaiei devine mult mai palpitantă după ce la şcoală începe să circule zvonul că fata a moştenit talentele magice ale bunicii ei.

“Entrapped”, din 8 septembrie

În acest serial derivat din „Trapped”, Andri şi Hinrika anchetează moartea membrului unui cult legată de disputa teritorială a unor motociclişti şi dispariţia unei femei.

“Cobra Kai: Sezonul 5”, din 9 septembrie

Terry instaurează un nou regim la Cobra Kai, iar Daniel, Johnny şi un vechi aliat îşi unesc forţele într-o luptă care depăşeşte cu mult limitele sălii de antrenament.

“Merli. Sapere Aude: Sezonul 2”, din 9 septembrie

După ce primeşte veşti care îi schimbă viaţa, Pol se chinuie să găsească o nouă normalitate. Între timp, colegii săi au de trecut obstacole personale şi academice.

“Narco-Saints”, din 9 septembrie

Un antreprenor de rând se alătură unor trupe secrete care au misiunea să captureze un baron al drogurilor sud-coreean activ în America de Sud. Bazat pe evenimente reale.

“Heartbreak High”, din 14 septembrie

O pictură murală incendiară scoate la iveală toate aventurile romantice secrete din liceul Hartley. Ca urmare, Amerie, artista în cauză, începe să fie tratată ca paria.

“The Lorenskog Disappearance”, din 14 septembrie

Când soţia unui miliardar dispare, poliţia norvegiană caută să afle adevărul şi se confruntă cu presa dezlănţuită şi cu informatori mincinoşi. Bazat pe evenimente reale.

“Fate: The Winx Saga: Sezonul 2”, din 16 septembrie

Elevii de la Alfea trebuie să apere Solaria de puternicii duşmani care ar putea deja să se afle în şcoală. Bloom încearcă să-şi controleze puterile.

“Love is Blind: After the altar: Sezonul 2”, din 16 septembrie

Începe o nouă călătorie pentru cei singuri care caută iubirea transformatoare, dar „oarbă”. Cine va găsi dragostea şi cine va suferi de pe urma ei?

“Santo”, din 16 septembrie

Doi poliţişti (Bruno Gagliasso, Raúl Arévalo) trebuie să facă echipă pentru a-l prinde pe cel mai căutat baron al drogurilor din lume, fără să ştie măcar cum arată.

“Thai Cave Rescue”, din 22 septembrie

O lume întreagă se mobilizează pentru a salva o echipă de fotbal thailandeză şi pe antrenorul acesteia, rămaşi captivi în peştera Tham Luang. Bazat pe evenimente reale.

“The Girls in the Back”, din 23 septembrie

Cinci femei trecute de 30 de ani, prietene din liceu, se întâlnesc pentru escapada lor anuală. Însă anul acesta, una dintre ele tocmai a fost diagnosticată cu cancer.

“Dynasty: Sezonul 5”, din 24 septembrie

Jocurile de putere duse la un nou nivel, rivalităţile între fraţi şi sabotajul permanent sunt un semn că familiile Colby şi Carrington nu vor avea linişte sezonul acesta.

“Inside the world’s toughest prisons: Sezonul 6”, din 28 septembrie

Raphael Rowe, un fost deţinut condamnat pe nedrept, îşi continuă investigaţia în formidabilele închisori din Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia şi Moldova.

Filme

“Love in the Villa”, din 1 septembrie

Călătoria de vis a lui Julie la Verona ia o întorsătură neaşteptată când descoperă că vila pe care a închiriat-o e ocupată deja de un străin iritant de atrăgător.

“Diorama”, din 6 septembrie

Neînţelegerile şi tentaţiile apar la fiecare pas, iar căsnicia cândva pasională a unui cuplu îşi pierde scânteia, iar declinul este descris prin diorame amuzante.

“The Festival of Troubadours”, din 2 septembrie

Reîntâlnirea neaşteptată dintre un muzician itinerant şi fiul lui deschide răni vechi atunci când aceştia pornesc într-o călătorie lungă spre un festival al trubadurilor.

“No Limit”, din 9 septembrie

O dramă romantică încântătoare cu o scufundătoare extrem de talentată, care găseşte dragostea profundă şi distructivă cu instructorul, un recordmen la ţinut respiraţia.

“End of the road”, din 9 septembrie

Recent rămasă văduvă, Brenda luptă să-şi protejeze familia în timpul unei excursii terifiante, în care o crimă şi o geantă cu bani pierdută îi expune unui pericol mortal.

“The Catholic School”, din 14 septembrie

În 1975, trei elevi de la un prestigios liceu catolic din Roma comit o crimă înfiorătoare, care le şochează colegii şi comunitatea.

“Broad Peak”, din 14 septembrie

După ce urcă pe muntele Broad Peak, Maciej Berbeka află că urcuşul până în vârf a fost incomplet. După 25 de ani, el vrea să termine ce a început.

“Mirror, mirror”, din 16 septembrie

Cinci angajaţi se luptă cu propriile dorinţe certându-se singuri în oglindă, înaintea petrecerii aniversare de 50 de ani a companiei lor de cosmetice.

“I used to be famous”, din 16 septembrie

O fostă vedetă dintr-o trupă de băieţi primeşte o a doua şansă neaşteptată după ce creează o legătură cu un tânăr toboşar talentat.

“The Perfumier”, din 21 septembrie

Pentru a-şi recăpăta mirosul şi a-şi recâştiga iubitul, o detectivă îşi uneşte forţele cu un parfumier care foloseşte metode letale pentru a crea parfumul perfect.

“A jazzman’s Blues”, din 23 septembrie

Povestea despre iubiri interzise şi drame de familie semnată de Tyler Perry dezvăluie 40 de ani de secrete şi minciuni pe acorduri de juke joint blues din sud-estul SUA.

“Lou”, din 23 septembrie

O pensionară morocănoasă care trăieşte o viaţă liniştită alături de câinele ei înfruntă natura şi propriul trecut când fetiţa unei vecine e răpită în timpul unei furtuni.

“Athena”, din 23 septembrie

Un băiat este ucis în mod tragic în cartierul Athena. Războiul izbucneşte, iar fraţii săi mai mari sunt protagoniştii conflictului.

“Fullmetal Alchemist the Final Alchemy”, din 24 septembrie

Călătoria lungă şi sinuoasă a fraţilor Elric se încheie în această ultimă parte de poveste, în care cei doi înfruntă o ameninţare nepământeană la adresa întregii ţări.

Documentare

“Get Smart with Money”, din 6 septembrie

Ponturi de la finanţişti pentru reducerea cheltuielilor şi sporirea economiilor, în condiţiile în care tot mai mulţi oameni vor să preia controlul vieţii lor financiare.

“Chef’s Table: Pizza”, din 7 septembrie

Delectează-te cu cele mai delicioase pizze din jurul lumii, preparate de chefi renumiţi, care strecoară pasiune, creativitate şi efort în fiecare felie savuroasă.

The Anthrax Attacks”, din 8 septembrie

După tragedia din 11 septembrie, nişte scrisori cu spori letali de antrax stârnesc panică şi produc dezastre în SUA. Un documentar despre ancheta ulterioară a FBI-ului.

“The Real Bling Ring: Hollywood Heist”, din 21 septembrie

Un grup de adolescenţi din LA arestaţi în 2009 pentru furturi din casele celebrităţilor a inspirat o nebunie mediatică şi un film. Acum, doi dintre ei îşi spun poveştile.

“A trip to infinity”, din 26 septembrie

Documentarul prezintă pionieri în matematică şi fizică din întreaga lume, care încearcă să explice şi să găsească infinitul.

Seriale şi filme pentru copii şi familie

“Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles: Sezonul 2”, din 1 septembrie

Yokai nu mai sunt o ameninţare, aşa că Usagi şi gaşca au parte de un scurt respiro, însă trebuie să se pregătească în curând de invazia unor extratereştri malefici.

“IVY + BEAN”, din 2 septembrie

Bean află că Ivy, vecina ei, se pricepe la magie, aşa că cele două fac echipă pentru a o vrăji pe sora mai mare a lui Bean şi a o face să danseze… fără încetare!

“Bee and Puppycat”, din 6 septembrie

Pe o minunată insulă magică, impulsiva Bee şi prietenul ei blănos trăiesc tot soiul de aventuri în timp ce lucrează pentru o agenţie intergalactică de angajare temporară.

“Ada Twist, Scientist: Sezonul 3”, din 12 septembrie

Micuţa savantă Ada şi cei doi prieteni ai săi caută răspunsuri la întrebări importante şi lucrează în echipă pentru a descoperi adevărul despre absolut orice!

“Dogs in Space: Sezonul 2”, din 15 septembrie

Aport! O planetă nouă! Pământul e în pericol, aşa că savanţii trimit în spaţiu câini modificaţi genetic pentru a găsi o nouă planetă care să le devină casă.

“Go Dog Go: Sezonul 3”, din 19 septembrie

Aventurile găştii iau o turnură de neuitat atunci când Tag, Lăbuş şi prietenii lor le urează bun venit membrilor unei noi familii şi le prezintă oraşul Dogia!

“Pokemon: The Arceus Chronicles”, din 23 septembrie

În timp ce investighează legenda miticului Pokémon Arceus, Ash, Goh şi Dawn descoperă un complot al echipei Galactic care ameninţă lumea.

ARTICOLE SIMILARE

Informații despre desfășurarea Romanian Music Awards

Lacul Morii găzduiește RiseUP, un eveniment cu muzică și baloane cu aer cald

Andreea Damian

Netflix va cheltui mai mult de 17 miliarde de dolari pentru conținut – în 2020

realitatea

Am aflat: CINE va castiga “Vocea Romaniei”! E o mare surpriza!

realitatea

Povestea din biblioteca mea: Parinoush Sanie, Cel care ma asteapta

realitatea

Vedete nascute pe 19 august!

realitatea

Scrie un comentariu