Tabu
Image default
lifestyle

“O lună în Thailanda”, la Veneţia

Poate că filmele româneşti nu prea au succes la box office, dar de un lucru putem fi siguri: criticii ne adoră. După ce Radu Jude şi-a adjudecat marele trofeu al Festivalului de la Sarajevo (în numărul de iulie-august al revistei noastre găsiţi un interviu irezistibil cu talentatul june Jude), un alt reprezentant al celei mai tinere generaţii de cineaşti români cunoaşte gloria internaţională.

Debutul în lungmetraj al tânărului regizor Paul Negoescu, filmul “O lună în Thailanda” a fost selecționat în secțiunea “Settimana Internazionale Della Critica” din cadrul celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Evenimentul se va desfășura în perioada 29 august – 8 septembrie.

Filmul spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care în noaptea de Revelion realizează că nu e mulțumit cu viața lui și decide să se despartă de prietena sa. Va porni într-o călătorie prin mai multe cluburi bucureștene în căutarea fostei iubite. Dar este ea oare marea lui dragoste, femeia alături de care vrea să își petreacă toată viața?

Din distribuţie fac parte actorii: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuț Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleț, Ștefan Munteanu, Simona Ghiță.

Scenariul filmului este scris de Vlad Trandafir şi Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butică, sunetul este realizat de Filip Mureșan și Vlad Voinescu iar montajul este semnat de Alexandru Radu.

Paul Negoescu a participat anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în secțiunea Semaine de la Critique cu scurtmetrajul “Orizont”. Regizorul a realizat și scurtmetrajele “Târziu”, “Renovare” şi “Derby”, care au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de la Berlin în 2008, 2009 şi respectiv 2010, iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film. Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC – catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

Filmul “O noapte în Thailanda”, o producţie Hi Film, în co-producție cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și cu participarea HBO România.
“O noapte în Thailanda” a fost dezvoltat în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo și în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actrița Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

ARTICOLE SIMILARE

Din culisele striptease-ului masculin (video)

INCREDIBIL! Cati bani a strans un om de pe strada si ce a facut cu ei!

Adevărul despre Iisus, spus chiar de Papă!

Michael Douglas și Matt Damon, cuplu gay în următorul lor film

realitatea

Avril Lavigne divorțează

realitatea

Cristina Geanina

realitatea

1 comentariu

Fonduri UE 25 July 2012 at 11:59

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Răspunde

Scrie un comentariu