Tabu
Image default
CULTURE LIFE & LOVE What's hot

OANA LIS – abuzata sexual de propriul tata: Asta il costa pe Maruta 70.000 lei!

oana lis abuzConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să  amendeze Pro TV, cu 70.000 de lei, din cauza emisiunii “La Măruţă”, în care Oana  Lis a povestit cum ar fi fost abuzată sexual de tatăl ei, pe când avea vârsta de  15 ani.

Amenda a fost aplicată la propunerea preşedintelui CNA, Laura Georgescu,  fiind adoptată cu şapte voturi “pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin  Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu şi Christian Mititelu) şi  trei voturi “împotrivă” (Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin  Cristea).

Potrivit CNA, subiectul referitor la Oana Lis a fost discutat în ediţiile din  25 şi 26 februarie a emisiuni “La Măruţă”, care au fost difuzate între orele  17.30-19.00.

Pe de altă parte, în ediţia din 12 martie a emisiunii “La Măruţă”, a fost  difuzată o farsă care i-a fost făcută lui Mircea N. Stoian. Acesta a fost  înconjurat de mai mulţi bărbaţi, care l-au ameninţat că o să-l bată.

Membrii CNA au considerat că prin difuzarea acestor emisiuni, Pro TV a  încălcat articolul 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia  “Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care  pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face  numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca  efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din  zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile  respective”.

De asemenea, televiziunea a încălcat articolul 19, alineatul 2 din Codul de  reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia “Responsabilitatea  clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii  media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii: a) numărul şi natura  scenelor violente, precum şi caracterul gratuit sau indispensabil al acestora,  raportat la genul şi subiectul programului; b) utilizarea violenţei şi rolul  acesteia în rezolvarea problemelor; c) modalitatea de tratare prin imagini a  scenelor de violenţă, tipul de plan utilizat, realismul reprezentării, rolul  coloanei sonore în a genera frică ori angoasă; f) psihologia personajelor şi  reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor; g)  tipologia eroilor, scopul acţiunii acestora, gradul de recurgere la  violenţă”.

Totodată, CNA a considerat că respectivele emisiuni au încălcat articolul 18  din Cod, potrivit căruia “Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 – 23.00  producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod  repetat”. Pe de altă parte, membrul CNA, Valentin Jucan, a spus că membrii  Consiliului ar trebui să discute cu Cătălin Măruţă, realizatorul emisiunii “La  Măruţă”. “Avem nişte lucruri pe care trebuie să le transmitem şi să le lămurim”,  a mai spus Jucan.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

COACHING PRIN TANGO: o experienţă unică!

A murit ROMULUS VULPESCU! Nu a supravietuit disparitiei tragice a fiicei sale!

realitatea

Jurnal de introspectie – povestea vernisajului

O cercetatoare a facut sex cu un delfin in numele stiintei

O femeie frumoasa poate fi foarte urata, uneori

realitatea

Scrie un comentariu