Tabu
CULTURE What's hot

Omul Cu Şobolani: Acum, fără caterincă!

Zilele trecute, cea mai longevivă trupă de alternative rock a României, Omul cu Şobolani, şi-a lansat al nouălea album, Marea căutare. Cu acest album, fostul Copil rebel Dan Amariei, cunoscut şi ca „unul dintre puţinii textieri care scriu piese care să nu sune extrem de stupid în limba română”, revine la muzica tinereţii sale, grunge-ul în stil Nirvana şi Pearl Jam.

„În acest material nou, ne-a dispărut caterinca”, povesteşte vocalistul trupei Omul cu Şobolani, în timp ce căutăm un colţ de Cărtureşti, să vorbim puţin despre albumul proaspăt lansat, un epic album al cărui prim videoclip, Caută, are zece finaluri dintre care utilizatorul de Internet îl poate alege pe cel preferat. Şi mai are un duet neaşteptat, Visule, cu MC Bean (vocalul de la Şuie Paparude şi actual lider al trupei de mix eclectic de folclor şi dubstep Subcarpaţi). Recent, s-a lansat şi următorul single, Am ce dau, o meditaţie schopenhaueriană despre tot ce e trist în viaţă.

 Greu de crezut că s-a lepădat realmente de caterincă, dacă te uiţi la ochelarii lui haioşi, cu rame albe, imense, parcă smulşi dintr-un desen animat. Dar Dan îmi confirmă: „Ne-a ieşit ceva matur şi foarte deep. Marea căutare de pe acest album e preponderent interioară. E căutarea unui om care are 36 de ani şi care a trecut printr-o grămadă de lucruri. Personale şi profesionale. Nu pot fi tratate separat, pentru că eu sunt tot eu şi la job, şi pe scenă, şi în pat.”

Ce-i drept, au trecut 17 ani şi opt albume de când Dan, pe atunci fan înrăit al muzicii alternative de Seattle, student la anul I la actorie şi posesor al unui păr blond din care azi n-a mai rămas decât o dulce amintire, îşi exersa vocea în bucătăria părinţilor săi constănţeni, împreună cu un prieten din copilărie, care-l acompania la chitară, într-o noapte caldă de august. Pentru că le-a plăcut ce a  ieşit, Dan şi-a luat cu japca prietenul şi l-a târât până în Bucureşti, în apartamentul pe care îl închiriase împreună cu alţi doi băieţi, visând să-şi facă o trupă. Numele Omul cu Şobolani vine de la titlul vestitei cărţi omonime a lui Sigmund Freud, pe care Dan recunoaşte că n-a citit-o nici până în ziua de azi.

(Continuarea, în noul TABU, acum la toate punctele de difuzare a presei.)

Foto: Ina Ciobanu / inaciobanu.blogspot.com

ARTICOLE SIMILARE

MALVINA in rochie de mireasa! Se marita curand! AFLA cu cine!

Funky Brunch by Anastasia and The Funky Twins / Parada copiilor de vedete! Galerie FOTO

MANTEA a plecat din tara cu un barbat …dar nu cu CRISTI MITREA!

Dan Negru, atacat de gay: “Te credeam mai destept! Rusine!”

Pippi Şoseţica, cea mai puternică fetiţă din lume, se întoarce pe marele ecran

Andreea Damian

Prezența. Alegeri Conștiente

Scrie un comentariu