Home > beauty > Operatiile estetice nu te fac mai atragatoare, spun studiile

Operatiile estetice nu te fac mai atragatoare, spun studiile

Numarul persoanelor care apeleaza la chirurgia estetica este in continua crestere. Cele mai multe sunt din America, Coreea de Sud si Filipine, unde oamenii au creat un adevarat trend din a recurge la operatiile estetice. Intentia? Ca persoana sa devina mult mai atragatoare. Dar, oare chiar este mai atragatoare?

Un studiu publicat in Journal of the American Medical Association a dezvaluit ca oamenii nu percep persoanele care au apelat la chirurgia estetica mult mai atragatoare decat erau inainte de interventie. In experiment au fost analizati 49 de pacienti, cu varsta cuprinsa intre 42 si 73 de ani, iar “juriul” a fost format din 50 de persoane. Au fost analizate fotografiile pacientilor dinainte si dupa interventie, iar respondentii au considerat ca cei in cauza arata mai tineri cu 3,1 ani, insa la nivel de atractivitate nu s-au inregistrat modificari semnificante.

Conform realizatorilor studiului acest lucru se intampla pentru ca atractivitatea unei persoane este mai mult o analiza subiectiva, fata de varsta, cand este obiectiva.

Foto: Shutterstock

Articole asemanatoare
Nu vă mai îngrijorați degeaba când copiii folosesc telefoanele, un studiu arată că nu e periculos
Femeile din Coreea de Sud își distrug machiajul în semn de protest față de standardele de frumusețe
Femeile care nasc băieți e mai probabil să sufere de depresie postnatală, arată un nou studiu
Controversă: produsele lactate fermentate ar putea proteja împotriva bolilor de inimă

Loading...

Comenteaza acest articol

Operatiile estetice nu te fac mai atragatoare, spun studiile

by   1 min
0