Tabu
lifestyle

Pana unde scad dobanzile la depozite si la credite

Tendinta de scadere a dobanzilor la depozite si la credite, aparuta in ultimele doua saptamani, se va accentua pe perioada verii, spun analistii si bancherii contactati de MONEY EXPRESS. ”Scaderea dobanzilor va incepe sa se vada cel mai bine la vara, spre toamna.

Pana atunci, scaderile vor fi infime, de unul-doua puncte procentuale, mai mult din ratiuni de marketing”, crede Vlad Busila, partener la casa de investitii Capital Partners. Mai multe banci din sistemul bancar romanesc – printre care BRD SocGen, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Millennim Bank – au anuntat in ultimele doua saptamani reduceri de dobanzi la depozite si la credite. Bancherii spun ca un nivel rezonabil al dobanzilor la depozitele in lei este de 11-12% pe an, fata de 16-17% pe an, nivelul la care au ajuns in prezent.

Dobanzile exagerat de mari la depozite pun presiune si pe dobanzile la credite. Acestea sunt, de asemenea, foarte ridicate, facand creditele aproape prohibitive. Scaderea dobanzilor este favorizata de incheierea acordului prin care Romania va contracta un imprumut extern de 19,95 miliarde de euro de la FMI si alte institutii financiare internationale. Potrivit lui Claudiu Cercel, vicepresedinte BRD SocGen, relaxarea dobanzilor va fi determinata si de temperarea speculatiilor pe cursul de schimb. Cititi in MONEY EXPRESS  la cat va ajunge cursul de schimb si cum va influenta acesta scaderea dobanzilor. (Georgiana Stavarache)

ARTICOLE SIMILARE

Danielei Gyorfi și-a tunat nasul! Uite cum arată vedeta

TOP 10 cele mai tari filme porno

realitatea

Detaliu ciudat din pictura despre Invierea lui IISUS de la Vatican

Will Smith, cel mai bine plătit actor

realitatea

Leonard Miron a POVESTIT cum a aflat mama sa că este HOMOSEXUAL

De Sărbători, paharele roșii se întorc la Starbucks!

Scrie un comentariu