Home > Fără categorie > Pantofii lui Dorothy, scoşi la vânzare

Pantofii lui Dorothy, scoşi la vânzare

Hello, Dorothy! Pantofii roşii purtaţi de Judy Garland, actriţa care a interpretat-o pe Dorothy în “Vrăjitorul din Oz”, în 1939, vor fi scoşi la licitaţie. Preţul de vânzare nu este decât pentru buzunarele foarte generoase, pornind de la trei milioane de dolari.

Pantofii lui Dorothy sunt expuşi momentan la New York, la Plaza Athenee. Cei mai cunoscuţi pantofi din istoria cinematografiei sunt mărimea 36 şi au culoarea roz care, în lumina blitzurilor şi reflectoarelor, sunt de un roşu aprins. Licitaţia va fi organizată la finalul săptămânii viitoare, în Beverly Hills. Experţii spun că preţul final ar putea ajunge la cinci milioane de dolari. Pentru filmările din 1939 au fost create mai multe perechi de pantofi identice, dar nimeni nu ştie numărul exct al acestora. Ce se ştie cu suguranţă e faptul că până în zilele noastre au supravieţuit doar cinci perechi. Una dintre acestea a fost furată în 2005 şi nu a fost încă recuperată.

Printre obiectele care vor fi scoase la vânzare în cadrul aceleiaşi licitaţii numără şi pelerina purtată de Bela Lugosi în “Dracula” şi inelul de logodnă pe care Marilyn Monroe l-a primit de la Joe DiMaggio.


Loading...

Comenteaza acest articol

Pantofii lui Dorothy, scoşi la vânzare

by realitatea   1 min
0