Home > Agenda > Pasion de Buena Vista, o calatorie fascinata prin istoria muzicala a Cubei!

Pasion de Buena Vista, o calatorie fascinata prin istoria muzicala a Cubei!

Dupa trei show-uri sold-out „Live From Buena Vista-The Havana Lounge”, pe 7 aprilie „Pasion de Buena Vista” va readuce pe scena Salii Palatului atmosfera incitanta a cluburilor selecte din Havana.

Spectacolul promite publicului roman un regal de muzica traditionala cubaneza, o calatorie fascinanta in istoria si cultura insulei din Marea Caraibelor, menita sa reaprinda in sufletul spectatorilor dragostea pentru ritmurile fierbinti de salsa, rumba, mambo, cha cha cha si, bineinteles, son. Aflat pentru prima data in Romania, proiectul Pasion de Buena Vista reuneste nume celebre ale muzicii cubaneze, precum Maida Castaneda, Tomas Sanchez si Pachin Inocencio, alaturi de opt dansatori din Tropicana si cei zece virtuozi instrumentisti ai trupei „La Idea”, adevarati maestri ai son-ului cubanez.

Son-ul reprezinta o armonioasa imbinare de ritmuri africane si linii melodice spaniole, aparuta la inceputul secolului XX, pe plantatiile de trestie de zahar din Santiago. Prima atestare istorica a Son-ului mentioneaza o reprezentatie cu trei chitari spaniole si latino-americane, cu corzi duble, sustinute ritmic de instrumente de percutie cubaneze – claves si maracas. Mai tarziu, o data cu raspandirea rapida a stilului pe intreg teritoriul tarii, noi instrumente au fost introduse: bongos, marimbulas si trompetele specifice big-band-ului american.

“Son”-ul, improvizatiile muzicale si interactiunea continua dintre instrumentele de percutie, cele armonice si vocile solistilor si ale corurilor, au stat la baza desavarsirii mai multor stiluri cunoscute in prezent in toate lumea, precum Salsa, Danzon, Rumba si Mambo. Danzon-ul, renegat de elita muzicii cubaneze pentru o lunga perioada de timp, a devenit astazi cel mai popular dans de pe insula, Cha Cha Cha avand ca punct de plecare acest stil.

De mai bine de un deceniu, ritmurile si armoniile rafinate ale muzicii cubaneze au cucerit intregul mapamond, fascinatia exotica a insulei incantand publicul prin reprezentatiile extraordinare ale celebrelor Buena Vista Social Club, Afro-Cuban All Stars, The Havana Lounge sau Pasion de Buena Vista. Biletele pentru spectacolul Pasion de Buena Vista, cel mai recent proiect al elitelor muzicii cubaneze, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, Sala Palatului si pe www.myticket.ro la preturile de 70, 100, 130, 160 si 200 lei.

Articole asemanatoare
lady gaga
Lady Gaga organizează un concert caritabil pentru cei care luptă cu COVID-19
Red Hot Chili Peppers a cântat literalmente monumental în Egipt
Mariah Carey
Un cunoscut ONG îi interzice lui Mariah Carey să cânte în Arabia Saudită
The CURE vine pentru prima dată în România pe data de 22 iulie 2019

Comenteaza acest articol

Pasion de Buena Vista, o calatorie fascinata prin istoria muzicala a Cubei!

by realitatea   1 min
0