Tabu
LIFESTYLEWhat's hot

PATRICIU si-a exclus sotia din testament! Cui ii revine cea mai mare parte din avere!!!

patriciu chen 1patriciu_05patriciu chen 3Dinu Patriciu avea posibilitatea sa-si excluda sotia si ceilalti membri ai familiei de la mostenirea averii pe care o lasa in urma, potrivit legislatiei britanice aplicabile activelor magnatului aflate sub  jurisdictia englezeasca, au declarat, miecuri, pentru HotNews.ro, doi avocati britanici. Simon Hammond si Neil McGregor, care profeseaza si in Marea Britanie, si in Romania, au explicat modul in care s-ar putea imparti averea lui Dinu Patriciu.

Dupa decesul lui Dinu Patriciu, survenit marti, la Londra, trei informatii esentiale se desprind: trupul neinsufletit va fi inmormantat la Londra (acolo traia in ultima perioada), miliardarul avea domiciliul la Londra si exista un testament.

Surse apropiate miliardarului declarasera marti, petru HotNews.ro, ca procedurile pentru stabilirea succesiunii se vor face dupa legea engleza, pentru ca cel mai probabil Patriciu avea domiciliul stabilit la Londra.

Avocatul britanic Simon Hammond, de la casa de avocatura “Hammond, Bogaru si Asociatii”, a explicat ca pentru a-si stabili domiciliul in Anglia, Dinu Patriciu ar fi trebuit sa demonstreze autoritatilor engleze ca acolo vrea sa traiasca, sa moara si sa fie inmormantat.

“Poti sa ai un domiciliu prin vointa ta. Pentru asta trebuie sa te duci acolo si sa arati ca acolo traiesti, ca acolo vrei sa mori. Un element important este daca acolo vrei sa fii inmormantat”, a explicat Hammond.

Mai simplu pentru Patriciu era sa-si stabileasca doar resedinta la Londra, adica sa arate ca acolo traia. In acest caz, activele sale din Anglia se mostenesc sub efectul legii engleze, iar proprietatile din Romania dupa legea romaneasca, a explicat avocatul Simon Hammond.

Conform legii engleze, printr-un simplu testament, Dinu Patriciu avea capacitatea sa-si excluda sotia si copiii de la orice drept de mostenire asupra activelor respective si sa le lase mostenire oricui, inclusiv consultantei Melanie Anne Chen, cu care avea o relatie de cativa ani si careia ii transferase, prin intermediul firmelor ei si ale fratelui ei, mai multe bunuri si active. Dinu Patriciu si-a facut testamentul in 2012, inainte de transplantul de ficat. Magnatul era in divort de sotia sa, care increase sa-l declare senil si sa-l puna sub control judiciar, pentru a obtine jumatate din avere. “Unii si-au facut gresit socotelile” a declarat atunci Patriciu, care a gasit astfel portita prin care sa se razbune pe nevasta si sa o excluda de la impartirea mostenirii.

“Daca avea un testament, acesta poate sa taie drepturile tuturor rudelor sale. Poate sa-si lase averea oricui, unei asociatii de caritate, bisericii locale… Sub legea engleza, testamentul are capacitatea sa excluda total familia sau poate sa stabileasca o anumita mostenire pentru copii si pentru nepoti”, a explicat avocatul englez.

ARTICOLE SIMILARE

Drama lui CONSUELO, nevasta lui MUTU, continua!

AQUA Carpatica Flavours, primul produs din România care se lansează la raft cu spatele produsului (contraeticheta)

Tabu Tabu

Uite cum arata sotia lui Corneliu Vadim Tudor!

S-a deschis un nou BurgerBar in Bucuresti

Andreea Mantea se imbogateste! Cu cat e platita la Antena 1!

Familia BASESCU in Covasna: FOTO de Revelion!

2 comentarii

Scrie un comentariu