Tabu
CULTUREPEOPLESlider

Placido Domingo este acuzat de abuz sexual de încă unsprezece femei

Mai mult de unsprezece femei au prezentat acuzații de comportament necorespunzător sexual împotriva lui Placido Domingo, potrivit Associated Press. Luna trecută nouă femei au avut acuzații similare împotriva lui.

Femeile îl acuză pe Domingo de atingeri nedorite, cereri insistente de întâlniri private, apeluri telefonice de noapte și încercări neașteptate de a le săruta, potrivit articolului. Un purtător de cuvânt al lui Domingo a contestat acuzațiile la AP, dar nu a oferit niciun alt amănunt.

„Campania în curs de desfășurare a AP pentru denigrarea lui Placido Domingo nu este doar inexactă, dar și lipsită de etică. Aceste noi pretenții sunt pline de greșeli și, la fel ca în prima poveste, în multe feluri, pur și simplu incorecte”, a spus purtătorul de cuvânt, Nancy Seltzer. „Datorită unei investigații în curs, nu vom face comentarii despre anumite detalii, dar contestăm cu tărie imaginea înșelătoare cu care AP-ul încearcă să-l descrie pe domnul Domingo.” În declarația sa după valul inițial de acuzații, Domingo a declarat că acuzațiile sunt „așa cum sunt prezentate, inexacte” și că el credea că acțiunile sale „au fost întotdeauna binevenite și consensuale”. Cântăreața Angela Turner Wilson, care a jucat cu Domingo în urmă cu 20 de ani, a spus că ar fi pipăit-o cu o seară înainte de spectacol.

“A durut. Nu era blând. M-a strâns tare. Ce femeie ar vrea vreodată să-i prindă cineva sânul așa?” – a spus ea. „Și apoi a trebuit să urc pe scenă și să mă comport ca și cum aș fi îndrăgostită de el.” Celelalte femei care l-au acuzat au ales să rămână anonime. Opera din Los Angeles, unde cântărețul este director general din 2003, a declarat că angajează un investigator extern pentru a stabili ce acțiuni ar trebui să întreprindă, dacă este cazul, împotriva lui Domingo, iar concertele din Philadelphia și San Francisco au fost anulate în urma articolul AP din august.

Săptămâna trecută, duminică a cântat pentru prima dată de când au fost făcute publice acuzațiile, la Festivalul de la Salzburg din Austria. Președintele festivalului, Helga Rabl-Stadler, a emis o declarație în apărarea sa în care scrie: „Îl cunosc pe Plácido Domingo de mai bine de 25 de ani. Pe lângă competența sa artistică, am fost impresionată încă de la început de tratamentul cu angajații Festivalului. Știe fiecare nume, de la femei de serviciu la secretar. Dacă acuzațiile împotriva lui ar fi fost exprimate în interiorul Festspielhaus din Salzburg, sunt sigură că aș fi auzit de asta.”

ARTICOLE SIMILARE

Dana Nălbaru caută angajați! Care sunt condițiile cerute de vedetă

Andreea Damian

Ce a postat Jador pe internet la doar câteva zile de la anunțul că se retrage din muzică

Andreea Damian

Mădălina Ghenea, răvășitoare și la premiera „House of Gucci” de la Milano – FOTO

Andreea Damian

#Trashtag, noua provocare virală care are grijă de mediul înconjurător

Andreea Damian

Adela Popescu, amintiri din vacanțele copilăriei fără reguli

Tabu Tabu

„Am 40 de ani, dar mă simt de 70”: cum ne-a îmbătrânit pandemia

Andreea Damian

Scrie un comentariu