Tabu
Image default
LIFESTYLE

Plăţile cu cash în toate magazinele cash and carry din România, restricţionate!

Veste proastă pentru românii care preferă banii cash în locul plăților cu cardul. Plăţile cu cash în toate magazine cash and carry din România vor fi restricţionate în limita a 2.000 de lei.

Potrivit noilor măsuri agreate în Coaliție și publicate astăzi, în magazinele cash & carry, plățile vor putea făcute în limita a 2000 de lei cash, spre deosebire de cum era până acum, când românii puteau cheltui până la 10.000 lei cash.

Plafoanele la tranzacții sunt:

a) încasări de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană;
b) încasări efectuate de către magazinele de tipul cash and carry, care sunt organizate și funcționează în baza legislației în vigoare, de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană, potrivit documentului.

“Sunt interzise plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry.

Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot achita facturile cu valori care depășesc plafonul de 1.000 lei, către furnizorii de bunuri și servicii, respectiv de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 1.000 lei/2.000 lei în numerar, suma care depășește acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar”, mai scrie în document.

Măsura a fost luată de guvernanți pentru a combate evaziunea fiscală.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum să…înțelegi ce vrea să spună Lassie. Adică iubitul tău

realitatea

Uite cat de eleganta a fost mama Biancai la nunta!

DRAMA incredibila a eroului din Apuseni, ARGENTIN TODEA

4 idei de destinatii potrivite pentru o luna de miere memorabila

realitatea

Dichiseanu, DECLARAŢII despre FOTOGRAFIILE NUD cu el!

Detaliul emotionant de pe mormantul lui Sergiu Nicolaescu! Vezi ce a asezat vaduva pe cripta marelui regizor!

Scrie un comentariu