Tabu
LIFE & LOVE

Prima țară ortodoxă care a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex

Grecia a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex. E prima țară ortodoxă care adoptă această măsură.

Legea adoptată joi de către Parlamentul de la Atena acordă cuplurilor de același sex dreptul de a se căsători și de a adopta copii și vine după decenii de campanie a comunității LGBT pentru legalizarea căsătoriei.

Proiectul de lege a fost aprobat cu votul a 176 dintre cei 300 de parlamentari ai Greciei și va intra în vigoare când va fi publicat în Monitorul Oficial. 

Deși membrii partidului de centru-dreapta „Noua Democrație” al primului-ministru Kyriakos Mitsotakis s-au abținut sau au votat împotriva proiectului de lege, proiectul a câștigat suficient sprijin din partea opoziției de stânga într-o rară demonstrație de unitate între partide, în ciuda unei dezbateri tensionate. „Acesta este un moment istoric”, a declarat Stella Belia, lidera grupului de părinți de același sex Rainbow Families. „Aceasta este o zi de bucurie”.

„Este un pas foarte important pentru drepturile omului, un pas foarte important pentru egalitate și un pas foarte important pentru societatea greacă”, a spus Nikos Nikolaidis, în vârstă de 40 de ani, un istoric care s-a alăturat unui miting în favoarea proiectului de lege înainte de vot.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Madalina Ghenea – Cea mai sexy tocilara de pe net

CANTARET ROMAN gay se prostitueaza in Spania

Zodiile care sunt băieții mamei și rămân așa pentru toată viața. Eșuează mereu în dragoste!

Andreea Damian

Motivul științific pentru care vrem să facem sex după o ceartă

Andreea Damian

5 motive care dovedesc că filmele porno fac ca bărbații să fie proști la pat

realitatea

Istorii Tabu: Swinging

realitatea

Scrie un comentariu