Home > Lifestyle > Regina ELISABETA II – Jubileul de diamant / Cea mai iubita Regina – ELISABETA II

Regina ELISABETA II – Jubileul de diamant / Cea mai iubita Regina – ELISABETA II

Regina ELISABETA II sarbatoreste Jubileul de Diamant! Suverana Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, fiind si monarh constitutional al unor dominioane ca Australia, Noua Zeelanda, Jamaica, Belize, Barbados, Grenada sau Canada, aniverseaza 60 ani de la urcarea pe tron in 1952, o data cu disparitia tatalui sau, Regele George al VI-lea. Astfel, ELISABETA II a devenit al doilea suveran britanic, dupa Regina Victoria, ca durata a domniei. Regina Victoria a stat pe tron 63 ani, insa ELISABETA II are toate sansele sa o depaseasca!

Regina ELISABETA II este casatorita cu Printul Philip,  Duce de Edinburgh, cu care s-a casatorit in 1947. S-a nascut pe 21 aprilie 1926, are 4 copii, lista de succesiune fiind alcatuita din Printul Charles, Printesa Anne, Printul Andrew si Printul Edward. Principesa Margareta a Romaniei, care se inrudeste cu Regina, fiindu-i o nepoata indepartata, apare si ea pe aceasta lista pe pozitia 82.

In 1991, Regina ELISABETA II a fost primul suveran britanic care s-a adresat Congresului Statelor Unite, in timpul Razboiului din Golf. In 1996, la moartea Printesei Diana, fosta sotie a lui Charles si mama nepotilor ei, Printii William si Harry, popularitatea ei a inregistrat o scadere, datorita ezitarilor in a lua o pozitie publica fata de eveniment.  Treptat, cu mult tact, Regina si-a recastigat capitalul de imagine.

Regina ELISABETA II este considerata una dintre cele mai elegante femei din lume, fiind renumita pentru aparitiile ei in public.

(c) foto: The Guardian/Rex Features.

…Cea mai iubita Regina – ELISABETA II!

Articole asemanatoare
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson „s-a ascuns într-un frigider” pentru a evita un interviu
Larry Pisica a provocat întârzieri în timpul vizitei lui Donald Trump în Marea Britanie
Se lansează campania #PayMeToo împotriva diferenţelor de salarii în funcţie de gen
Jubileul de diamant: REGINA Elisabeta a II-a, de 60 ani pe tron!

Comenteaza acest articol

Regina ELISABETA II – Jubileul de diamant / Cea mai iubita Regina – ELISABETA II

by realitatea   1 min
0