Tabu
LIFESTYLESlider

Reguli de etichetă modernă pe care orice doamnă trebuie să le cunoască

În trecut, existau reguli stricte de etichetă pe care oamenii trebuiau să le respecte. Dar în societatea modernă, aceste linii au fost estompate, iar regulile de comportament s-au schimbat. Dar totuși, există câteva detalii care pot dezvălui o doamnă adevărată.

Suntem convinși că bunele maniere nu sunt doar pentru regine și prințese. Și există anumite trucuri legate de aspect, comportament și chiar mesaje text care vă vor ajuta să vă comportați ca ele.

1. Nu vă lăsați pe spate pe scaun.

Dacă o doamnă stă la o masă, ar trebui să stea în mijlocul scaunului. Este foarte important să lăsați ceva spațiu între scaun și spate. Această poziție a corpului corespunde așa-numitei poziții a ducesei. Ar trebui să stai drept, dar liber, iar spațiul dintre corp și marginea mesei ar trebui să fie egal cu distanța dintre încheietura mâinii și vârful degetelor.

2. Nu vă temeți de muncă.

O adevărată doamnă nu evită niciodată munca fizică. De exemplu, pe timp de război, reginele și prințesele lucrau ca surori medicale în spitale. În prezent, poți grădini de exemplu.

3. Respectați regulile de machiaj.

Ochii foarte fardați și rujul roșu sunt o combinație pe care nu o vei vedea niciodată pe chipul unei doamne. Puteți pune accent ori pe ochi, ori pe buze.

4. Respectă-ți timpul liber.

Dacă primești musafiri neanunțați, vă puteți permite să-i întâmpinați într-un halat de baie și cu părul pe bigudiuri. Vă recomandăm, de asemenea, să împrumutați acest truc pe care l-a folosit o doamnă britanică. Când vizitatorii neinvitați au apărut pe ușa casei sale, ea a purtat întotdeauna pantofi, și-a pus o pălărie și a apucat o umbrelă. Dacă vrea să primească musafiri, spune: „Ah, ce noroc, tocmai m-am întors acasă!”. Și dacă nu, ar spune: „Ah, ce păcat, tocmai mă pregăteam să plec!”

5. Nu puneți telefonul pe masă.

O doamnă modernă nu-și va pune telefonul pe masă atunci când se află într-un loc public, precum o cafenea sau un restaurant. Ea nu-i va acorda prea multă atenție. În plus, este evident pentru ea că informațiile de pe smartphone-ul ei fac parte din viața privată și este mai bine să ascundă asta de ochii străinilor.

6. Cunoașteți regulile corespondenței.

Timpurile se schimbă, motiv pentru care au apărut reguli speciale pentru trimiterea de mesaje. Doamnele nu ar trebui să răspundă imediat la mesajele lor dintr-un motiv. Acestea îi transmit persoanei cu care corespondează că poate există alte lucruri personale de făcut, care nu îi permit să răspundă imediat. Dar nu va întârzia cu răspunsul mai mult de 20 de minute, din respect pentru persoana care îi trimite pe mesaje.

7. Nu ține mâinile pe talie.

Este o poziția pe care o doamnă foarte probabil o va alege. Este mai bine să vă țineți mâinile în fața corpului, astfel încât poziția corpului va corespunde regulilor de etichetă.

8. Folosește cuvinte de apreciere cu moderație.

Deși poate părea că o femeie cu o educație bună ar trebui să emane literalmente recunoștință și să spună constant fraze de apreciere, acest lucru nu este adevărat. Este mai bine să nu folosiți prea des cuvinte precum „mulțumesc” și „vă rog”. În caz contrar, sensul lor se va deprecia pur și simplu și va fi perceput ca măgulitor.

9. Nu vă întoarceți dacă o persoană nu vă strigă pe nume.

O femeie bine instruită nu se va întoarce niciodată după ce a auzit „Hei!” pe stradă. Această exclamație vulgară este o formă de apel impersonală de la un străin la altul și este complet nepotrivită în conformitate cu regulile etichetelor. Acest tip de dialog ar trebui să înceapă cu cuvinte neutre de genul „scuze” sau „scuză-mă”.

ARTICOLE SIMILARE

Je suis Giselle | Balet romantic la Timișoara

Andreea Damian

Oamenii care îți îndulcesc sărbătorile

Andreea Damian

Adevărul despre revenirea lui Mugur Mihăescu în televiziune

Andreea Damian

Nicoleta Luciu, din nou însărcinată? «Am mâncat pentru doi»

Nepoata lui Traian Basescu, botezata sambata

S-a descoperit formula care face să ne îndrăgostim de cineva

Andreea Damian

Scrie un comentariu