Tabu
LIFE & LOVESlider

5 tehnici care prelungesc plăcerea sexuală și te ajută să obții orgasme multiple

A avea orgasme multiple poate fi ușor pentru unii. Pentru alții, este posibil să fie nevoie de multă muncă pentru a ajunge acolo. Amintiți-vă doar că nu contează atât de mult numărul de orgasme obținute în timpul unei partide de sex, ci cum să obții plăcere intensă și de durată. Există persoane care cred că un orgasm este suficient, în timp ce altele este posibil să nu se bucure deloc de orgasme, ca să nu mai vorbim de mai multe. Dar dacă încercați ceva nou, a avea mai multe orgasme poate fi o experiență distractivă.

Cât de comun este să ai orgasme multiple

Un sondaj realizat în Marea Britanie arăta că 70% dintre femei au câteodată mai multe orgasme. Potrivit unui alt studiu, publicat în 2016 în revista Sexual Medicine Review, 10% dintre bărbații cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani au declarat că au orgasme multiple, dar acest număr a scăzut odată cu vârsta. Motivul poate avea legătură cu ceva numit perioada refractară. După ce ai un orgasm, toată lumea trece printr-o perioadă refractară, în care corpul tău încetează să fie excitat sexual și revine la starea sa normală.

Perioada refractară este diferită pentru fiecare bărbat și poate varia de la câteva minute la câteva zile. Majoritatea femeilor nu are o perioadă refractară în același mod ca bărbații. S-ar putea să se simtă obosite după sex și să își piardă interesul, dar mai multe orgasme sunt mai frecvente.

Iată câteva sfaturi care te ajută să obții mai multe orgasme!

1. Faceți o scurtă pauză

Este posibil să fie nevoie să faceți o pauză între orgasme, chiar dacă nu aveți o perioadă refractară strictă, spune Sarah Berry, psihoterapeut în Marea Britanie. Această scurtă pauză îi permite permite corpului să se odihnească și să se reseteze, dar nu îi oferă suficient timp ca să se oprească din a fi excitat în întregime. Puteți schimba pozițiile, puteți bea apă sau puteți stimula o altă parte a corpului.

2. Încercați să amânați orgasmul

Edging-ul este o tehnică prin care amâni intenționat orgasmul, ceea ce poate face senzațiile mai intense atunci când termini în sfârșit.

3. Fă exerciții kegel

Exercițiile Kegel te pot ajuta să întărești mușchii planșeului pelvin. Întărirea acestor mușchi te poate ajuta să ai orgasme multiple și mai intense.

4. Masturbează-te

Practicarea exercițiilor kegel în timp ce te masturbezi te poate ajuta să antrenezi acești mușchi pentru mai multe orgasme,. Acest lucru se datorează faptului că făcând exerciții kegel crește fluxul de sânge din vulvă și vagin, ceea ce duce la o excitare mai mare. Masturbarea te ajută, de asemenea, să-ți explorezi propriul corp și să recunoști ceea ce ți se pare plăcut. Asta te poate ajuta să comunici despre asta cu partenerul tău.

5. Stimulează diferite zone de fiecare dată

„Există mai multe moduri diferite în care femeile pot obține orgasmul”, spune Berry și fiecare implică stimularea unei părți diferite a vulvei, a vaginului sau a anusului. Există mai multe tipuri de orgasm: clitoridian, vaginal, anal. Dacă obiectivul tău este să ai orgasme multiple, poate fi util să încerci de fiecare dată un tip diferit de orgasm.

ARTICOLE SIMILARE

Meghan Markle și Prințul Harry, escapadă secretă acasă la George Clooney, în Italia

Andreea Damian

Bianca Neagu din „Numai iubirea” s-a căsătorit religios. Cum a arătat în rochie de mireasă

Andreea Damian

Cum să îți îngrijești părul iarna? Sfaturi de la experți

Andreea Damian

Cum arată acum casa din „Singur acasă”. FOTO

Andreea Damian

Cum a ajuns Zac Efron să joace rolul criminalului în serie – Ted Bundy: „semănăm”

realitatea

Zodiile care nu se căsătoresc niciodată! Fug de angajamente

Andreea Damian

Scrie un comentariu