Home > Health > Avertismentul unui medic: pandemia de Covid-19 va crea „o generație de persoane cu dizabilități”

Avertismentul unui medic: pandemia de Covid-19 va crea „o generație de persoane cu dizabilități”

pandemia

Pandemia de coronavirus a dus deja la peste 550.000 de decese, însă este neglijat modul în care consecințele virusului asupra sănătății va afecta oamenii în anii următori. Potrivit unui medic, aceasta ar putea însemna un nivel ridicat al numărului de persoane care au dizabilități fizice și nu sunt în măsură să lucreze.

Dr. Peter Hotez, profesor și decan la Colegiul de Medicină Baylor, susține că va exista un număr mare de persoane cu dizabilități din cauza coronavirusului.El a spus că persoanele care au avut virusul au „vătămări pulmonare de lungă durată, leziuni cardiovasculare, leziuni cardiace și leziuni neurologice” și există dovezi că oamenii își iau concediu pe termen lung. Aceste efecte asupra sănătății pe termen lung sunt deosebit de răspândite mai ales în rândul persoanelor cu venituri mici.

„În multe feluri, vom produce o generație de persoane cu dizabilități”, a declarat Hotez pentru CNN. Medicul a explicat că persoanele care s-au recuperat după coronavirus prezintă încă simptome precum tuse și respirație șuierătoare mult timp după vindecare. Persoanele care au avut COVID-19 pot avea, de asemenea, probleme cu sistemul nervos, pierderea masei musculare și probleme renale și digestive, până la punctul în care nu mai pot trăi independent, potrivit cercetătorilor în sănătate respiratorie de la Universitatea Swansea din Țara Galilor.

Hotez a spus că aceste probleme cronice de sănătate afectează în principal oamenii din zonele cu venituri mici care nu au asigurare de sănătate. Expertul este de părere că efectele pandemiei se vor simți mult timp de acum încolo.

Articole asemanatoare
covid-19
Cel mai frecvent simptom al Covid-19. E mult mai des întâlnit decât febra sau tusea
coronavirus
OMS: numărul cazurilor de coronavirus se dublează la fiecare șase săptămâni
coronavirus
Cele mai bune sfaturi ca să nu iei coronavirus pe Litoral
înălțimea
Cât de expus ești riscului de infectare cu coronavirus în funcție de înălțime

Comenteaza acest articol

Avertismentul unui medic: pandemia de Covid-19 va crea „o generație de persoane cu dizabilități”

by Andreea Damian   1 min
0