Tabu
Image default
LIFE & LOVELIFESTYLEWhat's hot

Cinci întrebări şi răspunsuri despre dependenţa de sex

Dependenţa de sex este o patologie din ce în ce mai întâlnită. Un specialist în domeniu a răspuns la cinci întrebări adresate de site-ul TOP Sante.

1. Există o singură formă de dependenţă de sex?

Adicţia sexuală se exprimă sub mai multe forme. De la masturbarea excesivă, la seducerea compulsivă, trecând prin consumul de sex pe internet. Această adicţie este reflexia unei lipse interioare şi profunde şi este foarte greu de vindecat, asemănător bulimiei.

2. Adicţia sexuală priveşte femeile sau bărbaţii?

Din ce în ce mai multe femei sunt dependente de sex, sunt nimfomane. De altfel, a crescut veritiginos numărul femeilor care sunt dependente de vizionarea de filme porno pe internet.

3. Este greu de tratat adicţia sexuală?

Ca şi bulimia, adicţia sexuală este foarte greu de tratat. Medicii nu pot impune o cură de sevrej, ca în cazul adicţiilor de alcool sau de droguri. Această adicţie arată nevoia patologică de a se simţi iubit. Dacă raporturile sexuale fără sentimente aduc o descărcare imediată a plăcerii, ele nu suplinesc lipsa dragostei. Dependentul de sex nici nu poate oferi dragoste şi, completându-şi adicţia cu narcisism, îi tratatează pe ceilalţi ca pe nişte obiecte.

4. Adicţia sexuală atinge toate categoriile socio-profesionale?

Pentru a deveni dependent, de orice dependenţă ar fi vorba, trebuie un context. Pentru adicţia sexuală axată pe cuceririle multiple, cel mai propice mediu este cel de la nivelul funcţiilor înalte, al puterii. Expertul spune că în acest mediu este mai uşor să seduci şi să cucereşti.

5. Adicţia sexuală face oamenii agresivi?

Nu, deloc. Este mai degrabă lumea puterii care face persoanele mai agresive. În special bărbaţii cu funcţii înalte nu prea au obiceiul de ali se spune nu. ei fac ararreori eforturi pentru a seduce, pentru că ei sunt cei curtaţi de către femei.

ARTICOLE SIMILARE

Woody Allen, ACUZAT de fiica sa adoptivă că a AGRESAT-O SEXUAL

INNA – noile imagini uber…sexy!

realitatea

Ce parfum ți se potrivește în funcție de zodie

Andreea Damian

Soc: GAINUSA renunta la HUIDU!

Maratonista și-a alergat cei trei copii și a depășit un record mondial

Andreea Damian

Publicația britanică care i-a dedicat un articol Anamariei Prodan: „Cel mai HOT impresar din lume”

Andreea Damian

3 comentarii

Scrie un comentariu