Home > Fără categorie > O romanca a cumparat cea mai luxoasa proprietate din Aspen

O romanca a cumparat cea mai luxoasa proprietate din Aspen

Miliardarul John Paulson, căsătorit cu româncă Jenny Zaharia, a cumpărat o proprietate de 36 de hectare în Aspen, Colorado, pentru 49 de milioane de dolari. În preţ mai este inclusă o proprietate separată, mai mică. Locuinţa, construită acum 20 de ani pentru prinţul saudit Bandar bin Sultan, este cea mai mare proprietate rezidenţială din Aspen.

Jenny Zaharia şi John Paulson s-au căsătorit în anul 2000 şi au împreună două fiice.

Noua lor locuinţă, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, mai mare decât cea a Casei Albe, a fost iniţial scoasă la vânzare în 2006 pentru 135 de milioane de dolari, fiind cea mai scumpă casă din SUA la acel moment. Casa are 15 dormitoare şi 27 de băi şi propriul centru de tratare a apelor reziduale, are un garaj enorm cu service, spălătorie şi pompe de benzină. După această achiziţie, Paulson şi soţia sa vor avea propria pârtie de ski şi teren pentru echitaţie.

Paulson este unul dintre investitorii cu greutate de pe Wall Street şi are o avere estimată la 12,5 miliarde de dolari de revista americană Forbes.

El a devenit miliardar ca urmare a pariurilor împotriva creditelor ipotecare subprime, aflate la originea crizei financiare care a îngenunchiat banca de investiţii Lehman Brothers. Dacă în 2007 averea sa era de numai 2,5 miliarde de dolari, anul trecut aceasta a ajuns la 16 mld., pentru a scădea la 12,5 mld. dolari în 2012.

Aspen este o staţiune montană la mare căutare printre vedete şi miliardari, fiind oraşul american cu cele mai ridicate preţuri ale proprietăţilor imobiliare.

Mai multe pe: www.zf.ro


Loading...

Comenteaza acest articol

O romanca a cumparat cea mai luxoasa proprietate din Aspen

by   1 min
0