Tabu
LIFESTYLE

Românii vor călători în Turcia doar cu buletinul

Recep Tayyip Erdoğan a semnat marți decretul prin care românii vor putea merge în Turcia doar pe baza buletinului, fără viză. Decizia a fost luată după ce premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită oficială în Ankara, a avut o întâlnire cu preşedintele turc.

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat de preşedintele republicii, Recep Tayyip Erdogan.

Documentul a fost publicat marţi în Monitorul Oficial turc.

”Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii. şi protecţie internaţională”, prevede decretul semnat de preşedintele Turciei.

Tradus, putem intra în Turcia doar cu buletinul. Măsura ar putea intra în vigoare în scurt timp, în luna iunie, adică peste aproximativ două săptămâni.

Ciolacu a mers la Ankara cu o delegație de 11 miniștri – ar urma să fie încheiate și alte acorduri sau să fie purtate noi negocieri în domenii precum securitate socială, IMM-uri, turism sau urbanism.

Cu această ocazie va fi implementat și un Consiliu de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, echivalentul ședințelor comune de guvern.

Consiliul va fi coordonat de prim-ministrul României și de președintele Turciei, pentru ca cele două țări să consolideze cooperarea în domenii strategice, potrivit unui comunicat al Guvernului. Acesta este un nou pas prin care cele două țări își întăresc relațiile bilaterale, după încheierea Parteneriatului Strategic în 2011.

„Lansarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt subliniază angajamentul României și al Turciei de a întări relațiile bilaterale atât în plan politic, cât și economic, pilon de bază al cooperării noastre”, a declarat premierul român.

Marcel Ciolacu a adăugat că Turcia este principalul partener comercial al României din afara Uniunii Europene și prima destinație extra-comunitară a exporturilor românești.

„Prin viitoarele proiecte în energie, transporturi, agricultură, industrie agroalimentară și de apărare ne-am propus să creștem schimburile comerciale la 15 miliarde de dolari”, a afirmat el.

Anul trecut, România și Turcia au avut schimburi comerciale în valoare de peste zece miliarde de dolari.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Un chirurg a creat femeia perfecta, apoi a cerut-o de sotie!

O mai stii pe Oana de la Genius? Uite cum arata la 14 ani de la destramarea grupului!

Jocul pe calculator care încurajează violul a stârnit furie în rândul femeilor

Andreea Damian

Aspiratoarele verticale inteligente cu putere de aspirare ajustată automat în funcție de podea – tehnologia care îți face viața mai ușoară

Tabu Tabu

Transportul vedetelor la gala premiilor Oscar a fost asigurat de Audi

realitatea

Diana Dumitrescu si-a pus toti fanii in cap cu poza ASTA! Ce a facut in gara la Fetesti

Scrie un comentariu