Tabu
FASHION

Rosu, galben si albastru. 12 reguli despre cum sa iti asortezi culorile la haine

Te trezesti in fiecare dimineata, te uiti in dulap si realizezi ca exista un curcubeu. Toate culorile sunt prezente in dulapul tau. Ceea ce nu este rau. Dar care cu care se potrivesc si cum sa le imbini, astfel incat sa nu fii o aparitie multicolora pe strada, un fel de arlechino. Si solutia nu este sa te feresti de culori si sa optezi pentru tinute monocrome, ci sa stii sa te imbraci ca o profesionista.

Regulile de baza pentru mixul de culori

Oare o camasa verde merge cu pantalonii portocalii? Sau rochia albastra se asorteaza cu pantofii maro? Raspunsul la aceste intrebari, le afli din regulile de mai jos.

Culorile primare: albastru, rosu si galben

Culorile secundare: verde, portocaliu si violet

Culorile tertiare (rezultate din combinatiile celor doua): galben-portocaliu, rosu-portocaliu, rosu-violet, albastru-violet, albastru-verde, galben-verde. In prezent, acestea au alte denumiri: corai, turcoaz, verde smarald etc.

Nota: Albul si negru nu sunt considerate a fi culori, ci monoculori.

  1. Piesele vestimentare albe sau negre pot fi asortate cu orice culoare. Albul pune in evidenta culorile si negrul estompeaza stridenta;
  2. Nu asorta niciodata mai multe tipuri de imprimeuri. O bluza in dungi nu se preteaza foarte bine la o fusta cu buline rosii.
  3. O bluza multicolora o poti asorta cu maximum o culoare din spectru prezent pe tine, si, de regula, o alegi pe cea care ocupa cel mai mult spatiu.
  4. Sunt anumite perechi de culori complementare (culoare primara + secundara) care arata foarte bine impreuna. Poti asorta albastru cu portocaliu, violet cu galben si rosu cu verde. Stii de ce? Pentru ca luate separat nu vor avea acelasi efect, precum daca le contrastezi una cu alta.
  5. Daca vrei sa atenuezi o culoare stridenta, poti sa folosesti o culoare asemenatoare aceleia. De exemplu, albastru poate fi atenuat de verde si violet sau portocaliu de culorile rosu si galben.
  6. Pentru o rochie de seara, cele mai potrivite sunt culorile intense, iar pentru rochiile de zi cea ma buna alegere este folosirea unor culori calde.
  7. Daca ai parul roscat, ti se potriveste un outfit in culoarea predominanta naturii: verdele. Se vor completa si intensifica reciproc. Poti folosi si nuante de verde marin sau turcoaz. Se va vedea la fel de bine.
  8. Tempereaza culorile intense cu nuante neutre: gri deschis, nude sau bej. Spre exemplu, o rochie galbena poate fi alaturata unor sandale sau accesorii roz-ciclam cu fine nuante de gri. Combinatia va arata senzational.
  9. Este indicat sa alegi culorile in functie de nuanta pielii. O piele foarte alba nu va arata foarte bine cu o haina violet. O piele bronzata se va asorta cu o rochie alba si accesorii rosii, spre exemplu.
  10. Evita sa porti mai mult de trei culori diferite. Poti arata ca un arlechin. Incearca pe cat posibil sa echilibrezi alegerile.
  11. Este indicat sa nu te orientezi catre outfitul monocrom. Poti sparge bariera cu accesorii in alta nuanta.
  12. Evita combinatia de: verde-albastru, negru-maro, roz-rosu si negru-bleumarin.

ARTICOLE SIMILARE

Designerul care a creat rochia de mireasă pentru Meghan Markle părăseşte casa Givenchy

Andreea Damian

Keira Knightley în Vogue Italia de ianuarie

realitatea

Zable, o noua explozie de culoare si entuziasm

realitatea

Lily Cole, pe coperta Playboy Franța

realitatea

Descopera ce muze ii inspira pe designerii cunoscuti!

realitatea

Gisele Bundchen pentru Dior primăvară-vară 09

realitatea

Scrie un comentariu