Tabu
LIFESTYLE

Rozalb de Mura la OnIOff, in cadrul London Fashion Week

Pe fundalul innorat al crizei financiare de peste Atlantic, saptamina modei de la Londra s-a desfasurat la intensitate maxima, semn ca e nevoie de creativitate si stralucire si intr-un sezon cu climat economic neprietenos.
In premiera pentru un label romanesc, Rozalb de Mura a participat de curand la prestigiosul eveniment OnIOff din cadrul London Fashion Week. In fata unei sali pline de invitati A-list, o selectie de look-uri menswear au defilat pe catwalk-ul OnIOff presents de la Royal Art Academy, alaturi de piese din colectiile designerilor Alexander Koutny si Mark Fast. Intreaga colectie Rozalb de Mura SS09 "The Drums Of War Will Thunder Once Again" (menswear + womenswear) a fost prezenta in cadrul OnIOff  Exhibition.

Pentru colectia SS09, atras si intrigat de "vitézkötés" – impletitura din snur negru, simbol al unui trecut razboinic viteaz, care impodobeste costumul traditional unguresc de pe linga Miercurea Ciuc, designerul Olah Gyarfas se intoarce spre trecutul local, de unde imprumuta cu reverenta ingenioase tehnici de taiere si asamblare. Rezultatul este un amestec de volume neasteptate si pliuri exuberante, senzatia de costume coborite de pe un platou de filmare si una peste alta, acelasi aer general de nonsalanta contemporana care a devenit semnatura tinarului label romanesc.

"M-a bucurat teribil avalansa de stilisti, artisti vizuali, muzicieni si performeri cutting-edge – de la Mikhail Karikis la Roisin Murphy sau Patrick Wolf care s-au entuziasmat de Rozalb. Mai ales ca ceea ce fac este pe nisa oriunde in lume. Competitia pentru atentie in Londra e cumplita asa ca un feedback pozitiv iti da aripi si curaj sa mergi mai departe. Multumesc Peroni Nastro Azzurro si Ratiu Family Foundation pentru sprijinul acordat cu aceasta ocazie". Olah Gyarfas, designer Rozalb de Mura

"Suntem mindri ca am sustinut participarea Rozalb de Mura la On/Off. In Romania, Peroni sprijina constant proiecte valoroase din industria fashion and beauty. In conditiile in care alte branduri active nu au indraznit sa initieze asocieri indraznete si interesante in aceasta zona creativa, succesul celor pe care ii sprijinim este un semn ca pariurile pe care le-am facut sunt cistigatoare" – Oana-Cristina Ailenei, Brand Manager International Brands: Peroni Nastro Azzurro & Pilsner Urquell

link-uri relevante:
DazedDigital

Urbanjunkies.com

Brandish.tv

Fashion156.com<>

Thedoll.org

***

despre Rozalb de Mura

Invaluit in mister, baronul Rozalb de Mura calatoreste prin lume, alegandu-si destinatii incitante si persoane carismatice care sa-i tina companie. Fashion label avangardist creat in Romania, Rozalb de Mura a atras atentia specialistilor si consumatorilor de moda din lume in urma prezentei la evenimente si targuri de moda la Berlin, Paris, New York sau Stockholm. Mai mult, labelul Rozalb de Mura se dezvolta ca o platforma multidisciplinara care comisioneaza si sprijina colaborari inedite intre creatori de moda, artisti vizuali, muzicieni si scriitori.

Memorabila intalnire dintre excentricul dandy si Olah Gyarfas s-a intimplat in 2006. De atunci, stilul contemporan si totusi imun la trenduri trecatoare, auster in croiala si marcat de detalii exuberante al designerului transilvan a gasit o rampa ideala in spiritul liber si aura non-conformista ale casei Rozalb de Mura.

Colectia "Specimenul", toamna -iarna 08/09, este disponibila la Rozalb de Mura STORE (Curtea Sticlarilor etaj 1, Strada Selari 9 – 11, zona Lipscani, Bucuresti).

despre Peroni Nastro Azzurro
Peroni Nastro Azzurro ca brand simbol de stil Italian autentic comunica la nivel international prin asociere cu branduri de stil recunoscute in lume – vezi proiectul "Vogue Italia in association with Peroni Nastro Azzurro presentes ’50 years of Italian style’" – iar la nivel de piete locale prin asociere cu fashion labels cu o expresie cat mai apropiata de nivelul creativ si de executie specific pentru ‘alta moda’. In Romania, constructia brandului Peroni are o componenta importanta in asocierile facute in industria de fashion and beauty.

ARTICOLE SIMILARE

Cel mai tare DIVORT din 2014!

Andreea Marin, inca o data mamica!

De ce ne place mirosul de ploaie și pământ umed atât de mult

Andreea Damian

Data până la care românii plătesc preţ plafonat la energie

Andreea Damian

Motivul SECRET pentru care lifturile au oglinzi. Ți-ai fi imaginat asta?

Andreea Damian

Monica s-a casatorit cu Mr Pink!? Cum a anuntat evenimentul

Scrie un comentariu