Home > Agenda > Sacha Baron Cohen, un guerrillero al comediei

Sacha Baron Cohen, un guerrillero al comediei

Ce face Sacha Baron Cohen n-o fi pentru toate gusturile, dar dincolo de orice diferente de gust ar trebui sa se impuna constatarea ca omul e un geniu. In pielea personajului Brüno – un austriac gay ahtiat dupa glorie –, Sasha Baron Cohen testeaza toleranta societatii americane la homosexualitate.

Ca si in incarnarile lui precedente – Ali G. si Borat –, Cohen foloseste tacticile emisiunilor de farse TV, interactionand, sub masca personajului, cu oameni care nu stiu ca e o farsa. Ce-i drept, de data asta exista mai multe motive ca in trecut de a suspecta ca unii dintre interlocutorii sai stiu, dar Brüno tot e cea mai riscanta dintre campaniile de gherila comica pe care le-a purtat pana acum: e clar ca nici vanatorii din Alabama pe care-i compara cu fetele din Sex and the City, nici vlajganii veniti sa vada un meci de wrestling, carora le ofera in schimb un spectacol de sex gay, nu fusesera pusi in tema.

Si provocarile lui de-aici nu sunt riscante doar pentru propria-i sanatate: am iesit de la Brüno cu sentimentul ca filmul ori va grabi cu ani buni procesul de acceptare sociala a gay-lor, ori il va da inapoi cu si mai multi ani. Citește mai multe pe 24fun.ro

Articole asemanatoare
Sacha Baron Cohen şi afrontul
Sacha Baron Cohen: Poveşti de dictator
OSCAR, numărătoarea inversă (II): Vraja prim-planului
Castiga 1 din cele 2 exemplare ale cartii care a inspirat filmul DICTATORUL

Loading...

Comenteaza acest articol

Sacha Baron Cohen, un guerrillero al comediei

by realitatea   1 min
0