Tabu
Image default
LIFE & LOVE

Sapiosexualitatea – Atunci când te simți atrasă de inteligență

Sapiosexual este un neologism care se referă la oricine este atras de inteligența și mintea altei persoane, spre deosebire de trăsăturile fizice și personalitate. Construcția etimologică a termenului are baze latine (sapiens și sexual), dar utilizarea sa, precum și ideea, sunt contemporane.

Sapiosexualitatea a devenit un subiect în tendință în 2014, când Facebook și website-ul pentru dating OKCupid au lansat noi identificatori pentru sexualitate și gen, potrivit jurnalistei americane Neda Ulaby. Ea a vorbit cu profesorul de psihologie al Universității Cornell, Ritch Savin-Williams, care a afirmat că „tinerilor le place ideea de fluiditate și sunt mult mai predispuși să privească dincolo de binarele de gen, văzând orientarea sexuală pe un continuum”.

Sapiosexualitatea nu trebuie confundată cu orientarea sexuală. De asemenea, aceasta variază de la o persoană la alta. Cu toții avem tendința de a asocia diferite trăsături de caracter oamenilor inteligenți. Unii oameni ar asocia inteligența cu puterea, alții cu ciudățenia, iar alții cu o persoană care nu pune atât de mare accent pe emoții. În acest fel, există o mare variabilitate între oamenii care se descriu ca fiind sapiosexuali.

Poate că sapiosexualitatea nu este decât un soi de idee fixă deghizată, un răspuns la creșterea culturii geek sau poate chiar o repetare a unor arhetipuri precum „bibliotecarul sexy”. Și, arhetip sau nu, un bibliotecar va avea șanse mari să te atragă. Bibliotecarii pot fi persoane inteligente, cultivate, bine citite, care aduc o multitudine de abilități și interese la locul de muncă. Aceștia pot avea studii și/sau experiență de muncă în alte domenii, iar un astfel de potpuriu intelectual creează un amestec interesant printre rafturi, printre cărți. Și, nu în ultimul rând, un bibliotecar este un cititor avid. Un bărbat surprins citind este una dintre cele mai atrăgătoare ipostaze.

Bărbații inteligenți sunt văzuți ca fiind capabili să furnizeze sau, spus mai simplu, să aducă bani în casă. Nu doar acum, ci dintotdeauna, femeile au fost setate pe căutarea de bărbați cu tipul de intelect care îi califică în acest sens. Mai sunt însă și alți factori decisivi pe lângă inteligență. Este vorba despre a muta piesa potrivită la momentul potrivit, exact cum se procedează în anumite jocuri. Nu este un mare salt de la jucătorii de blackjack la intelect. Blackjack este un joc complex de îndemânare într-un cazinou, fie offline, fie online, cu nenumărate ghiduri de strategii și pariuri minime și maxime. Bineînțeles, femeile vor fi interesate de acei jucători care dovedesc prin fiecare mișcare că au creierul unui numărător de cărți agil sau al unui expert 21. Pe de altă parte, bărbații care joacă jocuri video nu sunt considerați foarte atrăgători, dar mai există și excepții, bineînțeles, în funcție de gândirea și concepțiile fiecărei femei.

A fi atras de inteligență înseamnă că ești atras de cineva pentru mai mult decât aspectul lor. Atracția vine din a fi interesat de gândurile, percepțiile și modul în care această persoană își folosește mintea. Probabil că veți intra în conversații interesante în care împărtășiți puncte de vedere similare și veți obține o perspectivă satisfăcătoare și captivantă. O persoană poate fi sau nu atractivă din punct de vedere fizic, dar printr-o singură cunoaștere a anumitor lucruri, mintea cuiva iese în evidență. Unii consideră trăsături precum informați, inteligenți și ingenioși ca fiind sexy și semnificative pentru romantism, chiar dacă nu duc la o relație.

Când inteligența se află în fruntea listei calităților atractive, aceasta face lucrurile interesante. S-ar putea să fii surprinsă să afli că altcineva se bucură de compania ta și să te simți flatată că vrea să te cunoască mai bine. Ai putea la fel de bine să te surprinzi pe tine însăți atunci când te simți atrasă de cineva la nivel intelectual. Nu este exclus faptul că vei afla mai multe despre ceea ce îți dorești de la o persoană și să îți placă ideea de a avea pe cineva cu astfel de calități ca partener de viață. Câștigi o nouă perspectivă asupra relațiilor, mai ales dacă a trebuit să aștepți un timp pentru a stabili o astfel de conexiune.

ARTICOLE SIMILARE

GHIDUL femeii care vrea sa ramana GRAVIDA cat mai repede

Britney Spears era refuzată sexual pentru că nu se spăla

realitatea

O treime dintre femei sunt agresate sexual după ce consumă alcool sau droguri

realitatea

Cele mai ciudate legi sexuale de pe mapamond

realitatea

Sex la 40 de ani? Mult mai bine decât la 20

realitatea

MIRCEA BADEA umilit de ZAVORANU: “Nu e dotat, e un frustrat!”

Scrie un comentariu