Home > Agenda > Scurtmetraj în premieră în România la ShortsUp

Scurtmetraj în premieră în România la ShortsUp

Urmatorul eveniment dedicat celor mai valorase scurtmetraje din lume va aduce, in premiera in Romania, un film scurt premiat anul acesta in cadrul Sarajevo Film Festival, “Smart Girls”. Este vorba despre o comedie de 24 de minute, regizata de Hana Jusic si Sonja Tarokic, productie Bosnia-Hertegovia si Croatia.

Filmul a castigat British Council Short Film Award, un premiu acordat pentru prima oara de catre British Council unui film din proiectul Sarajevo City of Film. “Smart Girls”, un film despre evadarea unei fete din conventiile sociale, a fost prezentat la Sarajevo inaintea celei mai recente pelicule semnate Woody Allen, “You Will Meet a Tall Dark Stranger”.

ShortsUP va avea loc sambata, 11 decembrie, de la 20.00, la Artexpo (Muzeul National de Arta Contemporana din cadrul Teatrului National din Bucuresti).  

Programul de doua ore de filme scurte marca ShortsUP se numeste Marea Evadare si va mai include castigatorul Oscarului in 2009 si doua nominalizate la Oscar in 2009, cel mai bun film de scurtmetraj la European Film Awards in 2006 si un scurtmetraj savuros semnat Corneliu Porumboiu.

Articole asemanatoare
Festivalul devoratorilor de scurt-metraje
ShortsUP și Discovery România prezintă: Eroi contemporani
ShortsUp114 joi, 27 mai
În februarie, ShortsUP face o oprire la Paris

Loading...

Comenteaza acest articol

Scurtmetraj în premieră în România la ShortsUp

by realitatea   1 min
0