Tabu
LIFESTYLE

Se cere scurtarea concediului de creștere a copilului. Cine îl consideră prea lung

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) îşi doreşte scurtarea concediului de creștere a copilului, considerând că acesta este prea lung.

OCDE intră tare peste România și cere scurtarea concediului acordat proaspetelor mămici după naștere. Cei de la OCDE spun că e bine ca mamele să revină cât mai repede pe piața muncii.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Muncii susţin că încurajează întoarcerea mai repede a femeilor la locul de muncă: „România acordă stimulente de inserţie pentru încurajarea celor care se întorc mai devreme la lucru. Valoarea stimulentului pentru cei care se întorc până când bebeluşul împlineşte 6 luni este de 1.500 de lei, iar după 6 luni, 650 de lei.”, a spus Raul Giuglea, purtător de cuvânt, Ministerul Muncii.

Femeile care au copii se pot pensiona mai repede, conform noii legi a pensiilor. Măsura ar trebui eliminată, susţine Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

În documentul venit direct de la Paris pe masa Guvernului sunt precizări legate şi de noua lege a pensiilor: Reducerea vârstei de pensionare pentru femei în funcţie de numărul de copii ar trebui eliminată.

Noua lege a pensiilor presupune ca femeile care au copii să iasă mai repede la pensie. Fiecare copil înseamnă minus 6 luni, iar maximul fiind de trei ani şi jumătate.

Măsura este destinată stimulării natalităţii, o problemă cu care România se confruntă de mult timp, susţin guvernantii. O eventuală modificare a prevederilor din noua lege este dificilă.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Secretul Corinei Chiriac! Aşa a slăbit 35 de kilograme

Trucuri ca să faci o cafea bună

Andreea Damian

Asta e poza mii de LIKE-uri postata de Anna Lesko! Ea si pe copilul ei intr-o super ipostaza!

Ai un plan de îngrijire corporală?

realitatea

5 sfaturi pentru a lua o pauză de la rețelele de socializare când suntem în vacanță

Andreea Damian

Nunta regală dintre Prințul Harry și Meghan Markle, în cifre

Andreea Damian

Scrie un comentariu