Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Milenarii consumă acum mai puțin alcool și cred că e cool să facă un Crăciun teetotal

Un raport din septembrie din jurnalul medical BMC Public Health, susținut de Universitatea College London, arăta că numărul de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care nu beau alcool, a crescut de la 18% în 2005 la 29% în 2015. Aceiași tineri preferă berea fără alcool.

Descoperirile au sugerat o schimbare culturală care a dus la o reducere a consumului de alcool, iar grija față de sănătate ar putea un motiv.

De aceea, tot mai mulți tineri din generația Y intenționează să petreacă un Crăciun teetotal – servind prietenilor și familiei băuturi nonalcoolice.

Consumul de alcool pe perioada festică se află într-o ușoară scădere cu 6% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit un studiu efectuat recent pe 2.010 de adulți din Marea Britanie. Unul din patru tineri se așteaptă să primească oaspeții care să nu bea deloc alcool. Pentru cei care doresc să evite mahmureala, șase din 10 participanți preferă băuturile răcoritoare, în timp ce 47% spun că își vor potoli setea cu ceai și cafea.

Însă raportul anual de Crăciun dat publicității de un retailer din Regat a dezvăluit, însă, că vânzările de gin sunt în creștere față de anul trecut, cu 36%.

Crăciunul este o perioadă încărcată de tradiție, indiferent dacă îl petrecem stând la masă cu familia sau în fața televizorului.

Raportul a constatat, de asemenea, că femeile preferă mai degrabă să comande un „mocktail” (cocktail non-alcoolic) decât bărbații (10% față de 3%). Sunt șanse de două ori mai mari ca și tinerii cu vârste între 18 și 34 de ani  să comande o băutură fără alcool decât generația mai veche (12% comparativ cu 6%).

ARTICOLE SIMILARE

În 2019, în România, era să citim o carte despre cum să-ți bați copilul

Dora Constantinovici

Oana Roman, imagini spectaculoase din luna de miere!

Restaurantele, teatrele și cinematografele se redeschid. Noi reguli pentru clienți!

Andreea Damian

Miley Cyrus spune că a trebuit să fie „gay” pentru că „bărbații sunt răi”

Andreea Damian

Limba “Game of Thrones” pe care o învață 1.2 milioane de oameni

realitatea

Nu vă mai îngrijorați degeaba când copiii folosesc telefoanele, un studiu arată că nu e periculos

realitatea

Scrie un comentariu