Tabu
Image default
LIFESTYLE

Ce spune zâmbetul tău despre emoțiile tale

Zâmbetul tău te poate trăda și arăta ceea ce simți cu adevărat. Dar, pe de altă parte, poți citi emoțiile oamenilor dacă identifici nuanțele expresiilor faciale.

Experții au descoperit câteva chestii remarcabile despre tipurile de zâmbete!

Există 3 grupuri principale de zâmbete

După ce au studiat oamenii, cercetătorii au împărțit zâmbetele în funcție de combinațiile musculare:

  • Zâmbet de recompensă – Mușchii zigomatici se ridică în același timp cu o ridicare a sprâncenelor. Buzele sunt trase.
  • Zâmbetul afilierii – Comunică toleranță, recunoaștere sau o legătură. Este, de asemenea, simetric, dar este mai larg și mai subțire, cu buze presate și fără dinți expuși.
  • Zâmbet de dominație – Semnifică statutul și nu este simetric, cu sprâncene ridicate și obraji ridicați.

În afară de acestea, cercetătorii definesc tipuri mai specifice care pot prezenta diferite emoții.

Zâmbetul Monalisei

Este unul dintre acele zâmbete misterioase pe care le folosești înainte de a privi repede din nou. Acest act durează doar o clipă. Data viitoare, îți vei da seama că cineva cochetează cu tine când vezi această expresie pe chipul unei persoane care te privește.

Zâmbet real

Este ușor de recunoscut. Mușchii reflectă emoții autentice, necontrolate, pozitive. Nu sunt implicați alți mușchi în partea inferioară a feței, cu excepția mușchilor care înconjoară ochii, astfel încât să puteți vedea ridurile. Zâmbetul real poate dura mult și poate fi intens.

Zâmbet de dispreț

Acest zâmbet nu dezvăluie o expresie pozitivă. Indică un amestec de dezgust sau resentimente. Colțurile buzelor sunt strânse și adesea o parte a buzelor este mai înaltă decât cealaltă.

Zâmbet mizerabil

Seamănă mai mult cu un rânjet. Este foarte ușor și asimetric. Puteți vedea o tristețe profundă în ochii persoanei care o exprimă. Practic, este un tip de protecție și efort de a ascunde mizeria. Puteți vedea acest zâmbet atunci când o persoană încearcă să pretindă că este în regulă, dar de fapt nu este. Îți place să vizionezi un film plictisitor cu partenerul tău și nu îți place, dar trebuie să fii acolo.

Zâmbet „înmuiat”

Acest zâmbet este o încercare de a controla un zâmbet fericit. Se întâmplă când trebuie să fim politicoși și nu ar trebui să zâmbim, chiar dacă există ceva care pare foarte amuzant. Obrajii sunt ridicați, dar colțurile buzelor sunt în jos.

Zâmbet calificativ

Zâmbetul calificativ are scopul de a ascunde o emoție când primiți o veste proastă. Aveți această expresie când aflați că toate locurile dintr-un restaurant sunt rezervate sau ocupate. Începe brusc. Buza inferioară este ușor ridicată și s-ar putea să observați o înclinare a capului.

Zâmbet fals

Zâmbetul fals este ușor de identificat. Mușchii din jurul ochilor nu sunt implicați, astfel încât nu vedeți ridurile. Oamenii cred adesea că și ochii lor zâmbesc atunci când încearcă să se prefacă, dar cercetătorii au demonstrat că este doar o iluzie.

Zâmbet de frică

Poate părea că zâmbești, dar ești de fapt nervos. Dinții sunt încleștați și ochii devin mai mari. Sprâncenele au o expresie surprinsă.

ARTICOLE SIMILARE

Gândirea pozitivă – când devine toxică și ce soluții avem

Andreea Damian

Cum se va face verificarea domiciliului declarat în buletin

Andreea Damian

A ajuns la 150 de kg! Cine e cântăreţul care rupt cântarul

Fostul sot al Danielei Gyorfi si-a refacut viata in America! “Cel mai mare regret al meu e ca am divortat de Gelu”

Lustrele scandinave: punctul de atractie al living-ului

realitatea

A fost descoperită gena responsabilă pentru metastază în cancerul de sân

realitatea

Scrie un comentariu