Tabu
CULTURE

Când se ține Noaptea Muzeelor 2024. Anul acesta se împlinesc 20 de ediții

Noaptea Muzeelor 2024 în România va fi organizată sâmbătă, 18 mai. Ediția a 20-a a evenimentului se va desfășura pe tot parcursul zilei, până târziu în noapte, concomitent cu mai multe țări europene.

“Ne vom mobiliza în toată țara, totul pentru a aduce publicului și fanilor sute de expoziții, intervenții culturale și experimente artistice, proiecții, prezentări, instalații urbane, spectacole, ateliere, animații stradale și interioare, concerte sau tururi interactive.”, a declarat Dragoș Neamu, coordonator relații internaționale și proiecte culturale al Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

“Invităm muzeele, casele memoriale, galeriile, dar și multe alte tipuri de instituții culturale, spații și studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovație artistică, festivaluri ale artelor să ni se alăture pentru ca împreună să ținem națiunea trează și receptivă la cultură, până dimineață”, a mai spus acesta.

Evenimentul a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale, cu cifre de audiență ce gravitează în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii țări.

În anul 2023, ediția cu numărul 19 a Nopții Muzeelor a fost organizată împreună cu instituții culturale din Moldova de peste Prut și a fost prezentă în peste 360 de muzee și spații din 90 de localități din România și alte 9 din Republica Moldova. Acestea au acoperit geografic 38 de județe și 5 raioane ale țării vecine.

Organizarea evenimentului Noaptea Muzeelor anul acesta a fost în pericol din cauza ameninţării cu proteste din partea sindicaliştilor din Federaţia CulturMedia care au solicitat salarii echitabile. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Neversea 2023 | Numele artiştilor care vor urca pe trei dintre scenele festivalului

Andreea Damian

TEATRU | Femeia, eterna poveste, în premieră la Mamaia

Andreea Damian

Expert ONU: Bogații vor plăti ca să scape de caniculă și foame

Andreea Damian

EBOLA: Romania in alerta! Maladia se apropie de granitele noastre!

LOREDANA lui Smiley eliminata! CUM s-a intamplat!

Scrie un comentariu