Tabu
BEAUTY

Secrete de frumusețe din Orientul Mijlociu care ajută femeile să arate uimitor

O privire magnetică, piele strălucitoare și păr des și strălucitor – așa avem tendința de a ne imagina frumusețile din Orientul Mijlociu. Pentru a arăta proaspete și fermecătoare, femeile din Orientul Mijlociu folosesc secrete speciale de frumusețe care sunt transmise din generație în generație. Iar unul dintre cele mai importante secrete este probabil faptul că folosesc produse naturale de frumusețe.

Iată ce produse de înfrumusețare folosesc femeile din Orientul Mijlociu pentru a arăta minunat!

Folosesc henna pentru culoarea părului și lacul de unghii.

Henna este un colorant natural preparat din planta Lawsonia inermis. Este adesea folosită pentru arta corporală. Cu toate acestea, femeile din Orientul Mijlociu folosesc henna și pentru a-și vopsi părul, deoarece sunt sceptice cu privire la vopselele chimice. Unele femei cred, de asemenea, că henna face părul mai sănătos și mai puternic.

Henna poate fi folosită și ca lac de unghii. Cu toate acestea, vă puteți picta unghiile doar în nuanțe de roșu și portocaliu (vezi fotografia de mai sus).

Folosesc mierea ca mască facială.

Femeile din Orientul Mijlociu folosesc miere pentru a-și face pielea moale și strălucitoare încă din cele mai vechi timpuri. Pentru a face acest lucru, aplică pe față o mască din miere și lapte.

De asemenea, puteți face demachiante și creme hidratante din miere amestecând-o cu castraveți. Iar pentru a strânge pielea, femeile din Orientul Mijlociu adaugă în miere piure de smochine.

Folosesc menta pentru a vindeca acneea.

Potrivit arabilor, menta nu numai că face respirația proaspătă, dar poate vindeca acneea. Acest lucru se datorează faptului că frunzele de mentă conțin acid salicilic. Puteți fie să măcinați menta și să o aplicați pe zona inflamată, fie să o adăugați la masca facială și să o lăsați peste noapte.

Aplică creion de ochi gros.

În loc de eyeliner, femeile din Orientul Mijlociu folosesc o substanță specială cunoscută sub numele de kohl. În trecut, se credea că zona întunecată din jurul ochilor le putea proteja de razele dăunătoare ale soarelui. Dar arăboaicele îl folosesc și pentru a-și sublinia frumusețea. Kohlul modern este adesea făcut dintr-un ingredient natural, rășina de lemn.

Aplică umbre de câteva culori pe ochi.

Arăboaicele folosesc mai mult decât creionul de ochi pentru a-și face privirea magnetică. De asemenea, aplică farduri de ochi în cel puțin 2 nuanțe. Dar se asigură că nuanțele se potrivesc și adaugă o notă de fum în colțurile exterioare ale ochilor.

Folosesc lapte acru pentru a-și face părul neted și strălucitor.

Femeile din Orientul Mijlociu sunt cunoscute pentru părul lor des și strălucitor. Iar secretul lor este folosirea numai a ingredientelor naturale. Înainte de a-și spăla părul, își aplică chefir sau lapte acru pe scalp. Produsele lactate fermentate hrănesc părul și-i refac structura.

Folosesc ulei de măsline pentru a-și trata pielea, părul și unghiile.

În Orientul Mijlociu, uleiul de măsline nerafinat a fost folosit de mult timp ca produs cosmetic. În primul rând, este folosit în masajul facial pentru că înmoaie și întinerește pielea. Acest ulei este excelent la înmuierea cuticulelor și la întărirea unghiilor subțiri și casante.

Uleiul de măsline se adaugă, de asemenea, la scruburile de corp și măștile de păr. Dacă aveți părul tern și deteriorat, aplicați câteva linguri de ulei pe păr, înfășurați-vă capul cu un prosop și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute înainte de spălare. Unele femei lasă uleiul de măsline peste noapte pentru o strălucire maximă.

Folosesc sare de mare pentru exfoliere.

Arăboaicele folosesc sare de mare pentru exfoliere din cele mai vechi timpuri. Au folosit-o pentru a scăpa de pielea uscată. Un masaj cu sare de mare îmbunătățește și circulația. În plus, acest produs este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Folosesc o mască facială făcută din cartofi.

Unele femei din Orientul Mijlociu cred că această legumă le ajută pielea să arate mai bine. Acesta este motivul pentru care folosesc măști faciale făcute din cartofi. Puteți folosi piure de cartofi sau suc de cartofi. Uneori femeile din Orientul Mijlociu adaugă și iaurt la această mască.

Folosesc uleiuri aromatice în loc de parfum.

Arăboaicelor nu le place să folosească parfum și preferă mirosurile naturale ale uleiurilor aromatice tradiționale. Acestea fiind spuse, toate parfumurile din Orientul Mijlociu nu conțin alcool – sunt pe bază de ulei. Parfumurile preferate ale femeilor din Orientul Mijlociu sunt moscul, lemnul de santal, vanilia, iasomia și trandafirul.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să reaplici protecția solară fără să-ți strici machiajul

Andreea Damian

Afla cum sa iti ingrijesti tenul in sezonul rece

realitatea

Fluturele de la miezul nopții

realitatea

Modul și motivele pentru care fundul a devenit o obsesie fitness

realitatea

De ce trecerea la produse de înfrumusețare naturale îți poate face mai mult rău decât bine

Andreea Damian

Aplică lămâie pe sprâncene timp de 4 săptămâni, iar rezultatele te vor uimi

Andreea Damian

Scrie un comentariu