Home > beauty > Selfie-urile îți distrug tenul. Iată cum îl protejezi de radiații

Selfie-urile îți distrug tenul. Iată cum îl protejezi de radiații

selfie

Laptopul și telefonul mobil par parte integrantă din viața noastră și abia ne putem lipsi de ele. Însă puțini cunosc riscurile la care ne expunem când le folosim foarte des. Acestea emit o lumină dăunătoare care poate provoca pigmentarea pielii și îmbătrânirea prematră.

Ceea ce încearcă să explice dermatologii este faptul că dispozitivele emit lumina HEV, care pe lângă faptul că afectează vederea și creierul pe termen lung, aceasta poate fi la fel de dăunătoare pentru ten precum binecunoscutele UVA sau UVB. Expunerea repetată ne face mai vulnerabili. Lumina HEV blochează transportul de minerale în și din celule, provocând funcționarea neregulară a acestora din urmă și conducând la deterioarea ADN-ului din acestea, și astfel apare îmbătrânirea prematură.

Dar, așa cum putem lua măsuri pentru a ne proteja de soare, există măsuri pe care le putem lua pentru a reduce efectele acestor radiații HEV extrem de dăunătoare. Iată care sunt aceste măsuri!

Purtați protecție solară, chiar și când sunteți acasă. Această măsură s-ar putea să vreți s-o aplicați doar când ieșiți afară, însă prezența razelor HEV înseamnă s-o purtăm permanent.

Evitați să folosiți cât mai rar telefonul când sunteți pe afară. Reflexia luminii de pe ecran este mult mai dăunătoare decât soarele care bate pe voi. Dacă nu puteți citi de pe ecranul telefonului afară, acesta ar putea fi un semn că nu e indicat să îl folosiți.

Purtați make-up toată ziua. Deși majoritatea cosmeticienilor ar sugera să purtați make-up mai puțin și mai rar, machiajul formează un strat protector care blochează lumina HEV. Seara când vă demachiați, aplicați un factor de protecție.

Folosiți dispozitivele „mâini libere”. Încercați astfel să reduceți timpul petrecut în fața ecranului. Chiar și ținerea la ureche, pe obraz, a telefonului, poate depigmenta pielea, spun specialiștii. Căldura emanată de telefon cauzează o inflamație care activează producerea de melanină care poate duce la hiperpigmentare.

 

Articole asemanatoare
uleiuri
Uleiurile coreene esențiale pentru un ten luminos
Șoferii tineri sunt presați să-și facă selfie-uri la volan
femeia
De ce femeia îmbătrânește mai repede decât bărbatul, după ce ajunge la menopauză?
Autoiluzionarea: cum îi determină pozele selfie pe oameni să-și facă operații estetice

Selfie-urile îți distrug tenul. Iată cum îl protejezi de radiații

by Andreea Damian   1 min
1