Tabu
PEOPLE

Selly dezamăgit de sistemul de învățământ românesc

La cei 18 ani ai săi Andrei Șelaru a devenit foarte cunoscut, fiind cel mai bine plătit vlogger. Selly, pe numele lui de scenă, a susţinut luni, la liceul său din Craiova, prima probă la Limba şi literatură română. ”Regele YouTube-ului”, cunocut și ca vlogger, actor sau solist al trupei 5Gang, a făcut public ce s-a întâmplat în prima zi la primul examen dar și de ce e dezamăgit de sistemul de învățământ
Pe 24 iunie va fi a doua zi de examen, însă Selly s-a dus în prima zi de probe la Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti”, din Craiova cu limuzina Mercedes CLS de 80.000 de dolari și îmbrăcat cu un tricou Versace! Înainte de a intra în liceu la testare, tânărul a publicat mai multe imagini şi texte pe reţelele sociale pentru ca toţi fanii lui să-i fie aproape. De duminică el a anunţat cu un mesaj pe Instastory ce urmează.

selly masina
selly masina

“Fiţi atenţi. Mâine am română, miercuri mate, joi bio. Mă duc frumos, elegant, scot nişte note de vă întrebaţi de unde le ştie Selly ăsta aşa bine, cum de l-a făcut mă-sa aşa deştept, dup-aia vineri m-am mutat la Bucureşti şi începe vara cu vlogguri forţă şi un hit mare”. Apoi a postat o imagine din maşina sa de lux şi a scris: “Înainte de Bac trebuie să asculţi o piesă relaxantă, ca să te poţi concentra mai bine”. La ieşire, Selly a comentat: “Băi frate, mie Bacul mi s-a părut simplu”, a spus acesta pe Internet. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie. Băi frate, mie Bacul mi s-a părut simplu, dar uitându-mă mai atent la subiecte, am și eu o mențiune: Subiectul de compunere argumentativă, dacă ați fost la real, știți despre ce vorbesc. Trebuia să argumentez dacă mass-media contribuie sau nu la imaginea publică a unei persoane. Vă spun sincer, că eu lucrând în media, subiectul a fost perfect, mănușă. Dar pentru alții mie nu mi se pare un subiect atât de adecvat.

selly pozat cu politistii
selly pozat cu politistii

Sunt mulți copii din România care nici măcar nu știu ce e aia mass-media, care nici n-au internet și nici măcar nu-i poți învinui pentru că la limba română nu există nicio lecție despre mass media. Mai mult, nass media e un cuvânt străin, provenit din altă limba. de ce ar fi dat într-o lucrare la limba română. Poate mulți copii nici nu știu la ce s-a referit mass media. Poate știu ce înseamnă televiziuni, radiouri, pressa scrisă dar poate nu știu că suma tuturor acestor lucruri se numește mass media. Nu se învață la școală și atunci de s-ar da într- un test?”, a spus acesta pe instastory. Iar marți seară, Selly a scris alt text pe istatorry după ce a postat o imagine cu fracții: “mâine e ultima dată în viață când voi folosi așa ceva”. Și apoi a scris “Da ia stați să vedeți ce rup mâine la mate. Încă două zile și se termină șmecheria. Râdem, glumim, dar să înveți pe de rost 3-4 pagini de comentarii pentru fiecare din operele de la română, așa cum se cere ca să iei o notă mare, este o imensă pierdere de timp, ceva ce nu te va ajuta cu absolut nimic în viață, și mi se pare RIDICOL să fim nevoiți să învățăm ceva, iar alte lucruri INFINIT mai importante să fie complet ignorate. Bine că trebuie să înveți pagini întregi despre asta, dar nimeni nu te învață cum funcționează economia, băncile, inflația, creditele, legile, companiile, taxele,

selly
selly

politica, care sunt drepturile tale, cum să îți manageriezi banii ca să nu ajungi îngropat în datorii. Am pregătit un video, îl filmez cum termin cu bacu’, despre cum școala din România e un dezastru care, cum am mai spus în repetate rânduri, te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor. În 30 de ani în educație la noi s-au schimbat doar miniștrii și combinațiile cu firmele care fac manuale, cu achzitiile de calculatoare vai de ele, licențe și așa mai departe. Programa școlară a rămas aproape IDENTICĂ cu cea de acum 30 de ani, ceea ce e PENIBIL în secolul XXI. Gândiți-va la cum a avansat tehnologia în ultimii 30 de ani, câte joburi noi au apărut, și cum programa școlară din RO a rămas efectiv încremenită în timp”, a mai scris Selly pe Instastory.

ARTICOLE SIMILARE

Un model cu vitiligo, în premieră în paginile Sports Illustrated Swimsuit

Andreea Damian

Ioana Ginghină, goală în cadă. Actrița a dezvăluit secretul tenului de puștoaică

Tabu Tabu

Motivul pentru care trupa BTS ia o pauză de la muzică! Anunțul făcut de membrii grupului

Andreea Damian

Ce cadou își dorește Codin Maticiuc de ziua lui

Tabu Tabu

Mișcarea #MeToo. Megan Fox a preferat să tacă de rușine

Andreea Damian

Adele, fotografia care a stârnit uimirea tuturor

Andreea Damian

Scrie un comentariu