Tabu
Image default
LIFESTYLE

Sfaturi utile pentru a crea un spațiu confortabil și un design funcțional în casă

În ultimii doi ani, probabil din cauza pandemiei și a restricțiilor, oamenii au început să aprecieze tot mai mult atmosfera confortabilă de acasă și un design bun în interiorul locuinței. Experții în design interior recomandă pentru acest an o serie de tendințe în ceea ce privește amenajarea interiorului casei. Fiecare proprietar are o temă de design în minte diferită, însă, de obicei, el va cerceta probabil și tendințele în domeniu pentru a se inspira.

Iată câteva idei de decor și design din acest an, care ar putea evidenția personalitatea casei:

În acest an, ne confruntăm cu o paletă bogată în nuanțe de culori pentru designul de interior, motiv pentru care oamenii sunt tentați să facă o schimbare, pentru a aduce un plus de confort și de armonie în locuința personală. Sunt în trend culorile neutre, naturale (ca de exemplu nuanțele de maro, bej, verde, albastru), dar și culorile pastel care creează o atmosferă mai liniștită acasă.

Oamenii apreciază eleganța în 2021 și pun accent mai mult pe culori decât pe clasicul alb. Ei sunt interesați de mai multe stiluri, care oferă personalitate casei. Pentru a adăuga o notă de originalitate, oamenii folosesc obiecte simple de decor, una dintre marile tendințe fiind cea reprezentată de lumânările colorate cu forme cât mai frumoase.

În 2021 se pune accent pe unicitate, de aceea sunt la mare căutare obiectele de epocă, care au individualitate și induc un sentiment de apartenență la ceva important, etern. Astfel de obiecte pot fi lămpile, felinarele, oglinzile și chiar anumite obiecte de mobilier de epocă. Prin folosirea unei oglinzi poți îmbunătăți aspectul unui întreg perete, ea poate fi așezată de pildă deasupra canapelei din living sau a șemineului.

Folosirea de tapiserii tradiționale din lână, mătase sau macramé, panouri obișnuite, împletituri din sfoară și draperii țesute pentru decorarea pereților adaugă o notă de eleganță în cameră, astfel ea pare mai sofisticată.

De asemenea, decorararea pereților cu picturi și fotografii este o altă tendință în acest an. Oamenii pot crea galerii de ilustrații, fotografii și picturi pentru a fi în trend și a obține o compoziție ce dezvăluie ceva special despre familia lor.

În spațiul liber, disponibil din casă, se pot amplasa rafturi depozitare ușoară, cum sunt cele metalice, pentru casă, terasă și balcon; vezi câteva exemple: https://prometall.ro/collections/rafturi-depozitare-usoara.

Rafturile metalice sunt mereu la modă, ele servesc la afișarea unor obiecte decorative sau de ornament, ori a unor ghivece cu flori. Oameni pot selecta cu atenție aceste articole de mobilier pentru interiorul casei, pentru a cumpăra produse și materiale de înaltă calitate, care vor dura mult timp.

În living sunt recomandate și rafturile din lemn, care arată grozav, dar și rafturile decorative suspendate, sau cele modulare sub formă de cub. Rafturile încastrate pot înlocui dulapurile și pot adăposti diferite cutii cu obiecte mici. Rafturile din metal sunt perfecte pentru birou, cămară, terasă, balcon.

În acest an oamenii decid să cheltuie bani și timp pe decorarea casei, dar și a grădinilor sau balcoanelor. Ei cumpără multe plante frumoase verzi pentru a adăuga viață, culoare și personalitate zonelor din casă și din jurul acesteia. Folosesc rafturi din metal pentru a așeza plantele chiar și în living sau alte camere ale casei. Ghivecele în toate nuanțele sunt în trend în acest an, ele ajută la sublinierea stilului casei.

Una din cele mai puternice tendințe din 2021 este ceramica, mai ales cea lucrată manual, de meșteri ce respectă tradiția. Ca în fiecare an, obiectele din ceramică comercializate la târguri sunt la mare căutare, pentru că ele exprimă ceva autentic, foarte special. Oamenii cumpără pentru casă: boluri, ghivece, farfurii decorative, căni și alte obiecte din ceramică. Acestea sunt originale, atemporale, apreciate în țară și peste hotare, pentru că sunt lucrate de meșteri iscusiți, manual sau cu folosirea roții olarului. 

ARTICOLE SIMILARE

Clint Eastwood divorteaza la 83 de ani! Vezi de ce

DIANA, fata lui ADRIAN ENACHE: Ce decizie a luat dupa tentativa de viol!

Ce mama sexy are Mădălina Pamfile! Uite de la cine a mostenit frumusetea

Adrian Cristea rupe tăcerea: «Victor o brusca pe Bianca, o trăgea de păr»

O ieseanca de 15 ani are 37 kg si vrea sa mai slabeasca! CAZ dramatic de ANOREXIE in Romania!

3 modalitati pentru a scapa de stres

realitatea

Scrie un comentariu