Home > Agenda > ShortsUP, din 30 octombrie

ShortsUP, din 30 octombrie

ShortsUp își propune să devină cel mai dinamic mediu de expunere pentru scurtmetraje prin crearea de evenimente lunare, destinate marelui public. Misiunea ShortsUP va fi aceea de a crește vizibilitatea scurtmetrajelor și, pe termen lung, valoarea acestora. Ideea pornește de la o constatare simplă: scurtmetrajele, chiar și cele aclamate și premiate internațional, pot fi văzute doar de un public restrâns, de obicei în festivaluri de film ce au loc o dată pe an.

Selecția de filme scurte ShortsUP va include, în fiecare lună, producții premiate, de dată recentă, dar și filme de arhivă, mai puțin cunoscute, ale marilor regizori ai lumii. Ficțiune, filme-experiment, documentare care au schimbat mentalități, animații, videoclipuri muzicale și mai ales o atmosferă de film – pe scurt, ShortsUP. Fiecare întâlnire lunară promite experiențe interactive prin proiectarea scurtmetrajelor în spații neconvenționale, în care publicul va face parte din scenariul evenimentelor.
Colecția lunară de filme începe sau se încheie cu un performance muzical sau cu un mix de arte conexe filmului: dans, teatru, instalații audio video, recrearea live a coloanei sonore a filmelor, sau întâlniri cu regizori și producători. ShortsUP își propune să reinventeze felul în care publicul interacționează cu filmele de scurtmetraj.

Pentru început, evenimentele ShortsUP vor avea loc numai în București, urmând să se extindă, din 2010, în cele mai importante centre urbane din România: Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța.

Primul eveniment va include toate filmele scurte din seria Amintiri din Epoca de Aur (1 si 2) ale unuia dintre cei mai apreciați regizori români: Cristian Mungiu. Se va desfășura pe 30 octombrie, de la ora 20.00, la Muzeul Național de Artă Contemporană din cadrul Palatului Parlamentului. 
ShortsUP este organizat de Asociația Oricum si Feeder.ro, cu sprijinul Vodafone România.

Mai multe informații puteți afla de pe site-ul www.shortsup.ro

Articole asemanatoare
Festivalul devoratorilor de scurt-metraje
18 iunie – Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
Short’s Up, Aventuri Urbane
Scurtmetraj în premieră în România la ShortsUp

Comenteaza acest articol

ShortsUP, din 30 octombrie

by realitatea   1 min
0