Tabu
Image default
lifestyle

Cura balneară – soluție pentru infertilitatea feminină

Statiunile balneare din România pot fi traduse ca medical spa-uri. Dacă, până de curand erau recunoscute pentru băile curative, s-a confirmat că ajută și la tratarea infertilității feminine.

După o plimbare de weekend prin parcuri n-ai spune că în România aproximativ 15 – 18% din populaţia aflată la vârsta fertilă se confruntă cu această problemă, ceea ce înseamnă, mai exact, că unul din şase cupluri întâmpină dificultăţi în a avea un copil. Dar mare mi-a fost mirarea să aflu că tratamentul balnear poate avea efecte benefice asupra infertilității. E drept că stațiunile balneare nu sunt prea frecventate de tineri, dar cu siguranță când îți dorești un copil și din nefericire corpul tău refuză să se lase convins de această dorință, lucrurile se vor schimba.

În cazul infertilităţii de origine hormonală, cura balneară combinată cu tratamentul hormonal de stimulare (pentru inseminare sau fertilizare în vitro) are efecte superioare terapiei hormonale izolate. Cura balneară are în acest caz un rol de reglator endocrin al axei hipotalamo – hipofizo – ovariene. La toate acestea se adăugă şi consilierea cuplului, care este extrem de importantă, pentru că ea vizează unele lucruri practice de care partenerii trebuie să ţină seama, cum ar fi dieta profertilitate, alimente interzise, recomandări privind detoxifierea şi regenerarea celulară”, explică domnul doctor George Vasilescu, medic primar ginecolog specialist infertilitate, medicina reglării fiziologice şi medicină antiaging în cadrul Clinicii Ginestetica.

Cura balneară are efecte pozitive prin reglarea neuro-hormonală şi reducerea inflamaţiei cronice pelvine şi ajută la îmbunătațirea stării generală a organismului, care este implicată într-un procent ridicat în succesul fertilităţii.

ARTICOLE SIMILARE

Uite cum arata vedetele de la noi nemachiate! (Poze)

Oana Lis a slăbit 15 kilograme în 4 luni

Războiul tampoanelor

Kate Winslet s-a despărțit de iubitul ei

realitatea

Hugh Hefner, la un pas de moarte în timp ce făcea sex

realitatea

SCANDAL MONDEN. Andreea Marin s-a rastit la Adriana Nicolae: “Spune-mi, sotul meu este tatal copilului tau?”

Scrie un comentariu