Home > beauty > Solutii de urgenta pentru parul deteriorat

Solutii de urgenta pentru parul deteriorat

Iarna este anotimpul in care femeile folosesc uscatorul, placa sau ondulatorul mai des decat primavara sau vara, cand il pot lasa sa se usuce natural. Daca si tu ai abuzat de ustensile care utilizeaza caldura, mai mult ca sigur primavara te va gasi cu parul deteriorat. Deteriorarea apare si daca iti decolorezi si vopsesti parul prea des. Nu e cazul sa te lamentezi, si in cazul acesta exista solutii care sa te scoata din impas.

Emily Overtone, specialist in cadrul Procter & Gamble, spune ca atunci cand chimicalele din vopseaua de par sau decolorantul patrund in firul de par distrug stratul lipidic protector de la suprafata lui, strat care este responsabil de pastrarea parului sanatos si hidratat. Pentru a putea hrani parul foarte bine este necesar un tratament “la cald” al parului, o data pe saptamana. Caldura deschide cuticulele firului de par si permite tratamentului sa patrunda mai bine in interiorul firului de par. Asa ca dupa ce te samponezi aplica o masca pe parul umed si infasoara-l intr-un prosop pe care l-ai muiat in prealabil in apa fierbinte. Dupa 5, 10 minute, clateste bine. Alege o masca pe baza de proteine si acizi grasi esentiali, doua componente care sunt prezente in compozitia firului de par in mod firesc. Un astfel de tratament este Repair de la Keune, care contine proteine din algele marine.

Placa de intins parul si ondulatorul ard cuticulele firului de par si lasa cortexului vulnerabil, expus poluarii si factorilor care-l usuca. Cortexul este stratul responsabil de rezistenta si culoarea firului de par, iar atunci cand nu este protejat de cuticula tinde sa absoarba umiditatea din aer, pentru ca incearca sa compenseze pierderea elementelor nutritive. Asa se explica faptul ca parul deteriorat se increteste mai repede la umiditate.

Daca vei continua sa folosesti ustensile fierbinti pe parul deteriorat, in cele din urma parul se va subtia tot mai mult si se va rupe. Pentru a preveni acest lucru, inainte de a-ti usca parul cu foehnul tamponeaza-l cu un prosop si aplica un produs rezistent termic cu panthenol, cum e cel de la Gerovital Plant, care va ajuta caldura sa se distribuie uniform si va hrani parul in locurile deteriorate.

Foloseste un uscator de par puternic, care reduce timpul de expunere la caldura, insa ai grija sa nu-l tii prea aproape de cap. Daca vrei sa folosesti placa de intins treci cu ea peste firul de par doar o data, si incalzeste-o la o temperatura de 180 de grade Celsius daca ai firul subtire, si nu mai mult de 200 de grade Celsius daca ai firul de par gros.

Afla mai multe si vezi ce produse ti se potrivesc de pe Fashionavecpassion.ro .


Comenteaza acest articol

Solutii de urgenta pentru parul deteriorat

by realitatea   1 min
0